Rijksmuseum

Scopul muzeelor în societatea contemporană este educarea publicului larg, contribuind la instruire şi la dezvoltarea imaginaţiei şi sensibilităţii omenirii. În acest sens, putem afirma cu tărie că Amsterdamul reprezintă o capitală bogată din punct de vedere cultural. Printre zecile de muzee ce descriu în detaliu istoria olandezilor se regăseşte şi Muzeul Rijks, acesta fiind cel mai mare muzeul de pe întreg teritoriul ţării, găzduind anual peste un milion de vizitatori. Grandioasa clădire are o arhitectură gotică în combinaţie cu cea renascentistă.

Rijksmuseum, sau Muzeul Naţional din Amsterdam, este o veritabilă dovadă a unei culturi vaste, găzduind cel mai mare număr de colecţii expuse dedicate artei, meşteşugurilor şi istoriei. Cu sutele de picturi valoroase din Epoca de Aur olandeză, o colecţie de artă asiatică şi diverse publicaţii, muzeul deschide necontenit graniţele cunoaşterii pentru vizitatorii săi. Printre cele 7 milioane de exponate, celebrul muzeu pune la dispoziţie opere de artă ale unor nume consacrate precum: olandezii Vermeer, Rembrandt, Mondriaan, Van Gogh sau francezii: Gauguin, Monet, Renoir sau Cezanne. Pe lângă picturile de mare valoare muzeul deţine şi o colecţie impresionantă de machete de vase şi nave specifice ţării.

Aflându-se pe lista celor mai importante obiective turistice din frumoasa capitală olandeză, muzeul Rijks oferă tuturor vizitatorilor o colecţie fascinantă plină de cultură şi artă! Nu o rataţi şi faceţi-i un loc pe lista obiectivelor ce trebuie vizitate!

Mai multe despre Rijksmuseum
Adresa: Rijksmuseum Amsterdam, 1070 DN Amsterdam
Web: www.rijksmuseum.nl
Cum ajungi acolo: - De la Gara Centrala cu tramvaiele 2 sau 5 pana la statia Hobbemastraat