Germania

Despre Germania
Germania (Germany) – istorie, mistere şi frumuseţi ale naturii

Cu toţii cunoaştem faptul că fiecare ţară are un un farmec aparte, misterele ei, o istorie interesantă şi binenţeles, locuri deosebite ce merită vizitate. Sunt atâtea şi atâtea obiective turistice de existenţa cărora aflăm uneori întâmplător, şi adesea rămânem uluiţi de frumuseţile şi minunile naturii, de monumentele ce prezintă fiecare, în parte, o mare încărcătură istorică sau de frumoasele oraşe de care sunt mândri cetăţenii unei ţări. Astfel, Germania se numără printre principale ţări ale Europei ce oferă turiştilor o listă întreagă cu destinaţii cât se poate de interesante, axată fiind pe turismul cultural.
Situată în Europa Central-Nordică, cu o suprafaţă de aproape 357 de km2, pe teritoriul Germaniei se succed trei mari unităţi naturale: Câmpia Germaniei de Nord, masivele hercinice ale Germaniei de mijloc şi Albii Bavariei. Frumosul Berlin îşi merită pe deplin statutul de capitală, având multe obiective turistice, cel mai emblematic fiind Poarta Brandenburg care, de la căderea Zidului Berlinului a devenit simbolul Berlinului reunificat. Pe lista obiectivelor turistice ale frumoasei capitale se mai numără şi Zidul Berlinului, Reichstag (sediul Parlamentului German), Alexanderplatz, Insula Muzeelor, Checkpoint Charlie (Punctul de control C - un simbol al Războiului Rece), Biserica Kaiser Wilhelm, grandioasa catedrală Berliner Dom, Memorialul Holocaustului, Muzeul Pergamon, Grădina zoologică (una dintre cele mai mari grădini zoologice din lume) sau Potsdamer Platz.
Hamburg este cel mai mare oraş-port din Germania, a cărui suprafaţă este acoperită în procent de 30% de parcuri, spaţii verzi şi rezervaţii naturale, făcând din Hamburg cel mai verde oraş din Germania. În portul oraşului se organizează excursii pentru o zi spre alte localităţi.
Cea mai celebră regiune nemţească este Bavaria, oferind turiştilor peisaje mirobolante, cu drumuri alpine, staţiuni termale renumite, splendide oraşe medievale şi multe alte atracţii naturale. În plus, dacă aveţi şansa de a păşi în această ţară, profitaţi şi descoperiţi şi misterele unor obiective turistice precum Parcul Naţional Berchtesgaden (situat la graniţa cu Austria), provincia Allgau, Casa Berii din ,Munchen, Biserica Weis din Steingaden, fabulosul Castel Neuschwanstein, Castelul din Heidelberg (situate deasupra râului Neckar), Palatul din Dresda(o reală capodoperă a stilului baroc), Opera din Dresda, Catedrala din Koln sau Palatul Augustusburg din Bruhl (inclus în patrimoniul mondial).
Astfel, dacă nu aţi vizitat încă această ţară, nu amânaţi nicio oportunitate care vi se oferă! Şi dacă ajungeţi până aici, profitaţi de fiecare clipă, exploraţi şi bucuraţi-vă de capodoperele istorice şi ale naturii pe care vi le oferă din plin această frumoasă ţară!

Localități