Casa Anna Frank

Casa Anna Frank din Amsterdam reprezintă o construcţie cu o valoare istorică deosebită, având totodata o poveste ce a devenit celebră în toată lumea. În timpul ocupaţiei naziste din Amsterdam, familia unei tinere evreice, Anna Frank, a stat ascunsă în această clădire timp de doi ani.

Casa memorială este situată pe canalul Prinsengracht, fiind construită în 1653 şi cumpărată abia în 1940 de către familia Frank cu scopul de a-şi deschide aici o afacere.

Povestea a devenit celebră datorită unui jurnal al Annei pe care aceasta l-a scris în cei doi ani în care au stat ascunşi în clădirea din Prinsengracht. Se spune că imobilul găzduia la etajele superioare şi alţi evrei căutaţi de nazişti. După aproximativ 2 ani, toţi cei care se ascundeau aici au fost trădaţi urmând a fi deportaţi. Fiicele lui Otto Frank au murit amândouă datorită unei boli infecţioase chiar înainte cu câteva săptămâni ca lagărul să fie eliberat. După moartea Annei, jurnalul găsit printre rămăşiţele trecutului a fost publicat de către tatăl său, Otto Frank, singurul supravieţuitor al familiei. Mai târziu, clădirea a fost donată unei fundaţii, fiind transformată într-un muzeu ce pune la dispoziţia vizitatorilor probe, mărturii şi documente despre acţiunile întreprinse în perioada ocupaţiei naziste. Există, de asemenea, o încăpere obscură şi sumbră ce reprezintă locul în care au stat ascunşi timp de doi membrii familiei Frank.

Cu bune şi cu rele, istoria este viaţa noastră pe care trebuie să ne străduim a o cunoaşte. Astfel, o vizită în casa memorială a Annei Frank din Amsterdam, poate deveni pentru oricine atât o adevărată lecţie de viaţă cât şi o îmbogăţire spirituală, morală şi culturală.

Mai multe despre Casa Anna Frank
Adresa: Prinsengracht 263, Amsterdam
Web: www.annefrank.org
Cum ajungi acolo: Autobuze: 21, 170, 171, 172 la staţia Westermarkt.