Muzeul Van Gogh

Muzeul Van Gogh reprezintă una dintre cele mai substanţiale obiective turistice ale frumoasei capitale olandeze, fiind destinat unui singur artist: Vincent van Gogh. Muzeul este situat într-o clădire modernă şi are trei secţiuni. Prima secţiune găzduieşte cea mai mare colecţie de tablouri ale pictorului din întreaga lume. Lucrările sale din cadrul muzeului oferă vizitatorilor posibilitatea de a observa evoluţia sa, acestea fiind structurate în etape la fel ca viaţa şi creaţia pictorului. În a doua secţiune a muzeului vizitatorii au şansa de a admira opere ale altor artişti celebri. A treia secţiune pune în lumină o istorie a muzeului cu totul fascinantă, de la apariţia lui până în prezent.

Muzeul a fost deschis în 1999 şi deţine peste 200 de picturi, 580 de desene, 750 de scrisori semnate Vincent van Gogh, pe lângă seria picturilor celorlalţi artişti.

Daca nu aţi avut încă prilejul, grăbiţi-vă să admiraţi misterioasele şi fascinantele opere de artă ale unor mari artişti! Veţi simţi duioşie, bucurie, admiraţie şi vă veţi convinge că vizitarea acestui muzeu reprezintă o adevărată hrană spirituală pentru suflet!

Mai multe despre Muzeul Van Gogh
Adresa: Paulus Potterstraat 7, Amsterdam
Web: http://www.vangoghmuseum.nl
Cum ajungi acolo: Tramvaiul 2 sau 5 de la gară spre staţia Van Baerlestraat