Grecia

Despre Grecia
Grecia este o ţară ce se situează printre cele mai căutate destinaţii turistice, având un număr consistent de obiective turistice dintre cele mai spectaculoase şi monumente arhitecturale uluitoare. Fiind situată în Sud-Estul Europei, Grecia reprezintă o destinaţie perfectă pentru iubitorii de natură, precum şi pentru cei pasionaţi de locurile pline de istorie.

Relieful Greciei este muntos, cu lacuri şi ţinuturi umede, iar în nordul ţării există suprafeţe mai întinse de câmpie. Insulele Greciei reprezintă un adevărat paradis şi merită cu siguranţă vizitate! Pe lista celor mai celebre insule din Grecia se numără: Aegina (din apropierea Atenei), Skiatos (din Marea Egee), Santorini (din grupul de insule Ciclade), Andros (pe latura de nord a Cicladelor), Creta (una dintre cele mai mari insule greceşti), Corfu (din Marea Ionică), Mykonos (o destinaţie de top din toată lumea), Naxos şi Paros (din Marea Egee) sau Insula Agistri (o locaţie ideală pentru pescuit). Acestea sunt doar câteva din frumoase insule greceşti ce poartă o istorie bogată şi pun la dispoziţia turiştilor nisipuri aurii şi ape dintre cele mai limpezi şi clare. Privelişti spectaculoase, apusuri de soare dintre cele mai romantice, sunete de chitară acompaniate de cor, destinaţii de top clubbing, activităţi sportive precum windsurfing şi kitesurfing, locuri ideale pentru pescuit, fac din insulele greceşti nişte destinaţii turistice foarte căutate, contribuind la atmosfera veselă şi la starea de bine a turiştilor.

Pe lângă peisajele stâncoase, staţiunile aglomerate sau plajele ascunse, oraşele antice reprezintă şi ele un real motiv pentru care turiştii aleg Grecia ca destinaţie turistică. Civilizaţii vechi, timpuri de legendă sau obiceiuri păstrate până azi fac din această ţară un tărâm în care trecutul alternează cu prezentul, peisajele muntoase cu cele marine şi plimbările liniştite de pe mare cu viaţa tumultoasă din cluburile de nopate.

Grecia a fost mereu şi va rămâne o destinaţie accesibilă tuturor, un loc în care turiştii sunt liberi să-şi aleagă propriul stil de viaţă şi să aleagă destinaţiile turistice compatibile propriilor dorinţe şi necesităţi.

Localități