Bulgaria

Despre Bulgaria
Bulgaria – de toate pentru toţi: distracţie, relaxare şi cultură

Situată în munţii Balcani, Bulgaria oferă turiştilor locuri pitoreşti, clădiri şi castele medievale, mănăstiri, parcuri şi rezervaţii naturale sau pârtii de ski. În nordul ţării predomină zonele depresionare, iar mai spre sud, câmpiile. În est, Marea Neagră atrage un număr foarte mare de turişti. Astfel, Bulgaria se numără printre ţările ce oferă diversitate şi frumuseţe prin obiectivele turistice pe care le pune la dispoziţia vizitatorilor.
Sofia este o capitală ce abundă în obiective turistice şi istorice, turiştii rămânand adeseori copleşiţi de multitudinea de atracţii turistice. Astfel, dacă aveţi oportunitatea de a vizita această ţară, se poate spune că este obligatoriu să păşiţi şi în catedrala Alexander Nevski sau biserica Sf. Sofia, să gustaţi istoria păstrată de Monumentul Levski şi de Muzeul Naţional de Istorie, să admiraţi Palatul Naţional al Culturii din Sofia, să vă pozaţi alături de statuia zeiţei Sofia, sau să respiraţi un aer plăcut din Parcul Natural Naţional Vitosha.
Se cunoaşte faptul că Bulgaria reprezintă o ţară cu ,,de toate pentru toţi”. Pe timpul iernii, schiorii se pot bucura de pârtiile din staţiunile montane Bansko, Borovets şi Pamporovo. Vara, sutele de mii de turişti profită de plajele din Nisipurile de Aur, Sunny Beach, Sf. Constantin şi Elena sau Obzor. Oraşele medievale precum Veliko Tarnovo sau Nessebar atrag turiştii prin frumuseţe şi prin istoria pe care o au de spus. În plus, o vizită în frumoasa Bulgarie nu s-ar putea considera completă fără a vizita alte obiective precum Mănăstirea Rozhen, Piscurile de lut, Monumentul Libertăţii, Muzeul Naţional al Transporturilor, Staroto Gradishte, Capul Kaliakra sau Mănăstirea Rila. Nu aţi avut şansa să vizitaţi încă această ţara? Nu pierdeţi timpul! Bulgaria oferă tuturor exact ceea ce avem nevoie: frumuseţe şi relaxare pe plajele însorite, distracţie pe pârtiile de ski şi, şi ales, un gram de cultură şi istorie pentru minte şi suflet!

Localități