Olanda

Despre Olanda
Simţind uneori nevoia de a trece graniţele ţării, de a lăsa grijile cât mai departe, acasă, ne vine greu să alegem o ţară pe care dorim să o vizităm. Şi asta pentru că fiecare ţară îşi are farmecul ei şi locuri minunate ce se cer vizitate. Dar cu toate acestea, un lucru poate să fie sigur: pentru cei ce iubescu ,,frumosul” în adevăratul sens al cuvântului, Olanda, cu semeţele-i păduri, cu dealuri ondulate acoperite cu podgorii de viţă de vie, cu superbe rezervaţii naturale şi pajişti întinse plina de vestitele lalele, oferă oricărui turist şansa de a se bucura de peisaje extraordinare şi de măreţia unor oraşe cu adevărat impresionante.
Situată în nord-vestul Europei, cu capitala în tolerantul Amsterdam, Olanda este considerată o carte de poveşti cu lalele, mori de vânt, saboţi de lemn, ospeţe medievale sau case de turtă dulce. Astfel, dacă aveţi oportunitatea de a va petrece un timp în această frumoasă ţară, profitaţi din plin de nenumăratele obiective turistice ce încântă privirile şi hranesc mintea şi sufletul oricărui vizitator.

Mulţi turişti sosesc în Olanda pentru a vizita Amsterdam, un oraş în care găseşti de toate: multă libertate, cultură(muzee, expoziţii, concerte, diferite evenimente), distracţie, mâncare bună. Ce-i drept, olandezii nu sunt vestiţi datorită artei culinare tradiţionale, dar găseşti în această ţară restaurante cu specific italienesc, românesc, spaniol, arăbesc, argentinian, chinezesc, thailandez...tot ce vrei! De aici, începe o adevărată serie de obiective turistice pe care fiecare turist e ,,musai” să le viziteze înainte de a se întoarce acasă: Proiectul Delta, Maastricht Vrijthof (cea mai cunoscuta piaţă din Maastricht), Rijksmuseum (cel mai frumos muzeu din Amsterdam), Kinderdijk (satul cu cele mai multe mori de vânt), Parcul Naţional Hoge Veluwe (una din cele mai mari rezervaţii naturale din Olanda), Gradinile Keukenhof (grădina cu peste 7 miliaone de lalele), Primăria oraşului Delft (clădire în stil renascentist), Muzeul Van Gogh, Insulele Frisian de Vest (un lanţ de insule aflat pe coasta Mării Nordului) sau oraşul Leiden (oraş istoric în care intră cele două braţe ale râului Rhine ce se unesc chiar în centrul oraşului)

Olanda este o ţară surprinzător de frumoasă, cu peisaje minunate şi multe atracţii ce au constituit de-a lungul vremii subiectul multor picturi sau al altor opere de artă. Astfel, dacă nu apare încă pe lista ţărilor pe care urmează să le vizitaţi, e obligatoriu să îi faceţi un loc în topul preferinţelor.

Localități