Belgia

Despre Belgia
Belgia(Belgique) – cultură, frumuseţe, festivaluri, ciocolată fină si multă bere

Belgia, sau Regatul Belgiei este o ţară situată în partea de vest a Europei, găzduind majoritatea instituţiilor Uniunii Europene precum şi alte instituţii internaţionale. Bruxelles, capitala acestei ţări, este un oraş ce se poate caracteriza prin cultură, frumuseţe şi linişte, caracteristici de care oricine se poate convinge singur vizitând Basilica Sancre Coeur, Palatul Justitiei, Palatul Regal si Parlamentul European .
Belgia deţine un număr consistent de obiective turistice, dintre care le amintim pe cele mai importante: Ansamblul Beguinnages flamands, Piaţa Centrală, Canal du Centre, Turnurile cu Ceas Beffrois şi Belfride, Cariera Neolitica de silex, Muzeul Platin-Moretus, Centrul istoric din Bruges si Catedrala din Tournai. De vizitat obligatoriu sunt şi spectaculoasule Grand Place, Parcul Mont des Arts sau Centrul Medieval din Ghent. Celebritatea acestei ţări este întreţinută şi datorită zecilor de carnavale şi festivale ce au loc anual, printre care se numara Festivalul Ommegang din Bruxelles, Carnival de Binche şi Festivalul din Ghent.
Oraşe cu o încărcătură istorică deosebită, castele cu o arhitectură impresionantă, grădini fascinante ce încântă privirile, o bucătărie tradiţională delicioasă, ciocolată fină si peste 400 de mărci de bere sunt doar câteva din motivele pentru se poate afirma cu tărie că Belgia reprezintă o destinaţie ideală de petrecere a unui frumos şi reuşit concediu.

Localități