Amsterdam

Despre Amsterdam
Amsterdamul, capitala ţării vestitelor lalele, deţine un ansamblu de atracţii culturale şi locuri cu peisaje minunate pentru recreaţia turiştilor. Adesea, Amsterdamul este numit de către unii oraşul contrastelor şi al posibilităţilor. Frumuseţile oraşului pot fi explorate în orice perioadă a anului, dar mai cu seamă, vara, datorită numeroaselor obiective turistice ale acestei frumoase capitale. Pe de altă parte, Amsterdamul este considerat oraşul cu o mare tolerenţă social şi multă istorie. Astfel, lista obiectivelor din capitala olandeză este lungă.

Fiind un oraş situat pe râurile Amstel şi Ij, este cunoscut pentru pitoreştile sale canale şi poduri. Blauwbrug reprezintă unul dintre cele mai fascinante poduri din Olanda, având stâlpi înalţi şi iluminaţi ornaţi cu simbolurile coroanei imperiale din Amsterdam şi sculpturi impresionante. Pe de altă parte, muzeele reprezintă principalele obiective turistice din acest oraş. Peste cincizeci de muzee atrag în fiecare an sute de mii de turişti străini. Cele mai populare şi cunoscute sunt Rijksmuseum, Muzeul Van Gogh, Muzeul Torturilor sau Stedelijk, însă merită cu adevărat vizitate şi Vodka Museum, Tulip Museum, Muzeul Geelvinck Hinlopen, Muzeul Istoric Evreiesc, Muzeul Cafelei şi Ceaiului, Muzeul Amstelkring, Muzeul Allard Pierson sau Muzeul Rembrandt. Lista ar putea continua datorită faptului că Amsterdam este un oraş încărcat istoric şi cultural, existând aici şi un număr mare de galerii de artă. Dar, fiind un oraş cu un grad ridicat al toleranţei, să nu uităm nici de Muzeul Sexului sau Muzeul Haşişului.

Fie că optaţi pentru o escapadă de câteva zile la sfârşitul săptămânii, fie că alegeţi să petreceţi aici o binemeritată vacanţă, Amsterdamul vă va pune la dispozoţie o paletă întreagă de oportunităţi: arhitecturi impresionante, canale şi poduri încântătoare ce împânesc oraşul, magazine ce pot mulţumi si pe cei mai pretenţioşi cumpărători, o adevărată colecţie de muzee, de la cele culturale până la cele mai excentrice şi mai ales, oameni primitori şi prietenoşi!