Madame Tussauds

Muzeul figurilor de ceară din Amsterdam, Madame Tussands, reprezintă o reală atracţie atât pentru turişti cât şi pentru locuitorii acestei capitale. Impresionantul muzeu este situat în Piaţa Dam, fiind creat după modelul londonez. Este un loc în care trecutul se întâlneşte cu prezentul prin intermediul figurilor de ceară lucrate migălos şi care îţi dau impresia că stai în faţa unor personaje reale din lumea politică, artistică, culturală sau ştiinţifică.

Creaţiile muzeului sunt bine grupate în săli sau zone, ţinându-se seama de o cronologie ce se întinde pe mai mult de două secole şi, bineînţeles, de un registru tematic. Astfel, vizitatorii pot admira sau se pot poza alături de figuri regale (Prinţesa Diana sau reginele Beatrix şi Wilhelmina ale Olandei), celebri cântăreţi (Tina Turner, Bon Jovi, Elvis, Madonna, Bezonce, Britney Spears etc), actori (Brad Pitt şi Angelina Jolie, Julia Roberts, Tom Cruise, Marilyn Monroe, Charlie Chaplin, Jeniffer Lopez etc), sportivi (Ronaldinho, Davin Beckham, Lance Armstrong etc.) sau alte personalităţi celebre precum: Alfred Heineken, Dalai Lama, Papa Ioan Paul al II-lea, Madame Tussauds, Mona Lisa, Albert Einstein etc. În cadrul muzeului există, de asemenea, o cameră specială a ororilor cu efecte speciale de lumină şi sunet ce prezintă personaje înspăimântătoare.

Muzeul oferă tuturor o ocazie de a admira asemănarea izbitoare dintre exponatele de ceară şi personalităţile marcante ale istoriei sau ale unor mari vedete de televiziune!


Progam: zilnic, între 10:00 şi 17:30.
Tarife: - adulţi:23 €;
- Copii cu vârsta între 5 şi 15 ani: 17,5 €;
- Copii cu vârsta de până la 5 ani: gratuit.

Mai multe despre Madame Tussauds
Adresa: Madame Tussauds Amsterdam, Dam 20, 1012 NP Amsterdam.
Web: http://www.madametussauds.com/
Cum ajungi acolo: cu tramvaiul nr. 4, 9, 14, 16, 24, 25 până în Piaţa Dam.