Viena - Hundertwasserhaus

Adăugat de popescu.borsa
7945 vizualizări
4.67 (3 voturi)
Nota:
Votează:
Trebuie să fii logat pentru a vota

Clădirea este o construcţie interesantă, cu faţada vopsită în nuanţe de albastru, galben, roşu şi alb, cu ferestre neregulate, cupole sub formă de ceapă şi o plantaţie de copaci pe acoperiş.
A fost proiectată de artistul austriac Friedensreich Hundertwasse împreună cu Joseph Krawina.
Acest monument expresionist al Vienei se află în districtul Landstrasse la intersecţia străzilor Kegelgasse şi Lowengasse.
Aici am găsit o interesantă expoziţie de reproduceri fotografice după lucrările lui Gustav Klimt.
Pentru detalii accesaţi wikipedia aici :
http://en.wikipedia.org/wiki/Hundertwasserhaus
Toaleta este bestială, se poate vedea în pozele ataşate.

5 comentarii
Trebuie să fii logat ca să poţi comenta.
Lorelei 24.01.2012 18:58
Fa-ma sa inteleg! Ai vizitat cladirea inauntru? Sau te referi si la cladirea de peste drum, la Hundertwasser Village? Ca stiu ca interesanta cladire este locuita si nu se viziteaza in interior, doar cladirea de peste drum, care este inchinata practic arhitectului. Mi-am luat si eu doua reproduceri dupa Gustav Klimt. La toaleta nu am fost, dar acum imi pare rau! Dar sigur mai exista o data viitoare...

popescu.borsa 24.01.2012 19:41
Parterul clădirii şi o parte din etajul I este deschis accesului public, înăuntru aflându-se câteva magazine de suveniruri care pot fi văzute în pozele ataşate de mine. Expoziţia amintitită este la etaj iar toalete la subsol. Pavimentul este la fel de ciudat ca şi întreaga cladire prezentând denivelări. Nu este vorba de Hundertwasser Village.

popescu.borsa 24.01.2012 19:46
http://www.360cities.net/image/hundertwasserhaus-in-vienna#0.90,-27.30,90.0

popescu.borsa 24.01.2012 20:23
Lorelei, în afară de ,, Sărutul '' ce ai mai luat ?

Gabriela 09.01.2014 12:44
Hundertwasserhause sau village, indiferent desprecare dintre ele este vorba se pot descrie dar nu percepe. Pentru a intelege, pecepe, atinge cu toate simturile, trebuie sa fii in fata lor, sate eliberezi de oricealte ganduri si sa incerci sa ...te pui in pielea arhitectului; sau, si mai bine, sa simti viata ca un vienez, cu nonsalanta , respect si...lasandu-te in voia ei


Albume recomandate
Arenberg Vien...
Imagini: 10
Kaprun
Imagini: 5
Hotel Mercure...
Imagini: 7
NH Vienna Air...
Imagini: 13