Catedrala Sf. Ştefan

Adăugat de Travelmate
1275 vizualizări
0
Nota:
Votează:
Trebuie să fii logat pentru a vota

Am fost în februarie la Viena şi am avut ocazia să fac câteva poze despre această catedrală medievală fascinantă, aflată chiar în centrul Vienei.

Catedrala Sfântul Ştefan (Stephansdom) este una dintre operele de artă cele mai importante în stil gotic din Viena. Este cunoscută la nivel local şi sub numele de Steffl (Micul Ştefan) şi este unul dintre cele mai reprezentative simboluri ale Vienei. O altă bisercă a fost construită în această locaţie şi a fost un punct de reper în istoria secolului al XII-lea, dar foarte puţine elemente s-au păstrat din vechea structură.

Cele mai bine păstrate elemente din vechea biserică sunt Riesentor (Marea Poartă) şi Heidentürme (Turnurile Heathenilor), ambele construite în stil romanesc. În 1359, la porunca ducelui habsburgic Rudolf IV, Stephansdom a început să fie transformată şi reamenajată în stil gotic şi Rudolf şi-a câştigat titlul de „Fondatorul” pentru faptul că a pus prima piatră la temelia noii reconstrucţii a acestei clădiri. O mare parte din naosul acestei catedrale este închis accesului publicului larg în timpul slujbelor, care se oficiază aici de şapte ori pe zi. Aşadar, din Iulie şi până la mijlocul lunii Octombrie naosul catedralei poate fi vizitat doar în cadrul unui tur organizat cu ghid local.

0 comentarii
Trebuie să fii logat ca să poţi comenta.

Albume recomandate
Arenberg Vien...
Imagini: 10
Vara la Viena
Imagini: 4
NH Vienna Air...
Imagini: 13
Innsbruck
Imagini: 3