Sanam Luang ( Royal Fields)

Într-o zi caniculară, Sanam Luang este departe de a fi fermecător, printre aleile în plin soare, fără pic de umbră, cu foarte puţină iarbă şi mergând doar pe beton printre porumbei şi oameni săraci. În ciuda aspectului său aparent dezolant a fost mereu centrul evenimentelor atât de ordin regal cât şi politic încă de când a fost fondat Bangkok-ul. Astfel încât multe dintre protestele colorate şi zzgomotoase pe care le-aţi văzut la televizor în ultimii ani au avut loc aici.
Evenimente mai puţin dramatice care au avut loc aici includ Ceremonia Regală Anuală, în cadrul căreia regele ( sau, mai recent, prinţul încoronat) deschide oficial sezonul de cultivare a orezului, cu atât mai mult în această locaţie având în vedere că aici s-a cultivat orez timp de mai 100 de ani, după ce capetele încoronate s-au mutat in Ko Ratanakosin. Tot aici aveau loc ceremoniile fastuoase de incinerare a morţilor din cadrul familiei regale.
În prezent, parcul şi-a cam pierdut din atribuţii, pierzându-şi din atribuţiile anterioare, nemaifiind folosit nici măcar pentru Târgul sau Piaţa de Weekend sau pentru sporturile familiei regale. Rămâne, însă, un loc plin de istorie, în care puteţi să vă plimbaţi, să vă relaxaţi, iar în dimineţile răcoroase puteţi să veniţi aici pentru a alerga alături de alte zeci de oameni. Dacă, în schimb, vă plac mulţimile, puteţi să luaţi parte la festivităţile în cinstea zilei de naştere a regelui, pe 5 Decembrie, de Ziua Constituţiei sau de Anul Nou.

Mai multe despre Sanam Luang ( Royal Fields)
Web: www.tourismthailand.org
Cum ajungi acolo: feribotul Tha Chang