Palatul Dusit

Istoria acestui palat datează de la începutul secolului al XX-lea, atunci când regele Rama al 5-lea a decis să construiască Palatul Dusit, un complex de palate şi reşedinţe regale, create special pentru a evada din căldura şi haosul Marelui Palat. Aici este reşedinţa puterii şi autorităţii din Thailanda, a numeroaselor instituţii politice, organizaţii internaţionale şi palate regale care se întind pe suprafeţe enorme.
Regele Rama al V-lea a fost primul dintre monarhii Thailandei care a vizitat Europa şi a rămas impresionat de lucrurile şi arhitectura pe care a văzut-o aici, astfel a luat decizia care avea să ducă Thailanda în secolul al XX-lea. Întors în ţară a început proiectul de construcţie a acestui complex de palate şi reşedinţe, un complex masiv construit în mai multe stiluri diferite, unele dintre ele chiar în stil european.
Principala clădire este numită Vimanmek Mansion sau Conacul Vimanmek, considerată a fi cea mai aurită şi bogată clădire din lume, fiind fosta reşedinţă personală a regelui Rama al V-lea. Aceasta este şi singura încăpere în care va trebui să plătiţi pentru a o vizita. Puteţi vizita toate muzeele, grădinile şi sălile palatului din incintă cu un singur bilet, mai puţin Sala Tronului Anantasamkhom şi Muzeul Naţional al Elefantului. Ținuta impusă pentru vizitarea acestei locaţii este obligatorie, cu braţele şi picioarele acoperite în întregime. Sunt enorm de multe lucruri şi locuri de văzut aici, aşa că vă recomand să vă alocaţi cel puţin o zi pentru a parcurge acest obiectiv.

Mai multe despre Palatul Dusit
Adresa: National Library (หอสมุดแห่งชาติ), Sam Sen Rd
Web: www.tourismthailand.org
Cum ajungi acolo: Accesul este foarte facil, mai ales cu trenul pe care-l puteţi lua din Staţia Sam Sen, iar apoi autobusul 9.