Marele Palat (din Bangkok)

Cu siguranţă, atunci când veţi alege să vizitaţi Bangkok-ul unul dintre principalele obiective pe care le veţi nota pe hârtie va fi Marele Palat Regal. Este, fără îndoială obiectivul care stârneşte cea mai mare curiozitate şi fascinaţie în rândul vizitatorilor, atrăgând prin opulenţa sa, prin fastul său specific, dar şi prin arhitectura sa specială şi prin grandoarea construcţiei care invită privirea şi imaginaţia la descoperirea a ceea ce e în spatele atâtor uşi închise.
Odată ajunşi la porţile palatului pregătiţi-vă pentru un tur care va dura mai bine de o jumătate de zi şi pe parcursul căruia veţi avea posibilitatea să exploraţi complexul, însoţiţi fiind de un ghid local. Marele Palat găzduieşte, la rândul său, o serie de alte atracţii turistice, inclusiv Templul de Smarald al lui Buddha (Wat Phra Kaew).
Construit în stilul arhitecturii thailandeze tradiţionale combinate cu stilul designului specific european, complexul Mare Palat Regal, odinioară reşedinţa oficială a Regelui din Siam, este, fără îndoială, una dintre punctele cele mai importante pe harta atracţiilor turistice ale Thailandei. Regele încă mai foloseşte Marele Palat pentru anumite ocazii care se celebrează la rang de ceremonii regale sau evenimente ale familiei regale, iar aura regală pe care o are acest loc se face simţită de la intrare şi pas cu pas, pe măsură ce străbateţi clădirea. Pe parcursul turului ghidat veţi putea vizita Sala Funerariilor Regale şi Sala Încoronării. Piesa centrală a acestui complex este, însă, statuia din smarald a lui Buddha, de 45 de centimetri. Sculptată dintr-o singură bucată de jad reprezintă cel mai sfânt şi mai de cinste obiect religios din întreaga Thailandă. Statuia de Smarald a lui Buddha se află în Wat Phra Kaew, care este cea mai ornamentată clădire din incinta palatului, ale cărei turnuri se întind până la cer.

Mai multe despre Marele Palat (din Bangkok)
Adresa: Na Phra Lan Rd, Maharaj Pier | next to Wat Phra Kaeo Temple Complex, Bangkok, Thailand
Web: http://www.palaces.thai.net/vt/vtgp/ , www.palaces.thai.net