Orasul artelor si stiintelor

Adăugat de apexro
2578 vizualizări
5 (1 vot)
Nota:
Votează:
Trebuie să fii logat pentru a vota

sau.. mai exact... Ciudad de las artes y las ciencias...
Un complex arhitectonic foarte modernist, cu cateva puncte de atractie care cu siguranta merita vizitate... Muzeul de stiinta Principe Felipe, Hemisferic-ul, Oceanografic-ul... plus Palatul artelor Regina Sofia (acesta este locul in care se tin spectacole de opera si concerte, dar nu se poate vizita in interior)... La muzeul de stiinta, pe langa expozitiile permanente se poate participa la diverse experimente stiintifice, unele gratuite, unele contra cost, dar la un pret mic... Oceanografic-ul prezinta viata din marile si oceanele lumii, plus ca puteti participa la un spectacol cu delfini (cu totul altfel decat ce poti vedea la noi)... iar Hemisferic-ul este gazda prezentarii unor documentare foarte interesante din diverse domenii (spaniola, engleza,germana, la alegere prin apasarea unui buton al castii speciale pe care o primesti la intrare), pe un ecran sferic care reprezinta cel mai mare auditorium din Spania, avand doua sisteme de proiectie. Credeti-ma ca este o experienta ce merita traita. Se vand bilete la unul din cele trei obiective, sau bilete combinate la cate doua dintre ele, sau un bilet pentru toate trei. Referitor la acesta din urma care, bineinteles ca este cel mai avantajos, avantajul este ca nu trebuie sa le vizitezi pe toate in aceeasi zi (ar fi si cam greu), ci le poti imparti in doua zile, numai ca trebuie sa spui in ce zi optezi pentru fiecare din ele, si la ce documentar de la Hemisferic vrei sa participi si la ce ora. De asemenea spectacolul cu delfini intra in pretul biletului. Sunt cam trei reprezentatii pe zi si te poti duce la oricare.
Daca aveti o "Valencia card" primiti o reducere de 25%. Bilete se platesc numai pentru intrarile la cele trei obiective, insa complexul poate fi vizitat gratuit.
Am sa atasez si niste poze ca sa va faceti o idee.
Si, in legatura cu "Valencia card", care se poate cumpara pentru 1,2 sau trei zile, aceasta asigura reduceri la intrari la diverse obiective plus transport gratuit pe orice mijloc de transport, inclusiv, de la aeroport in oras. Daca insa intentionati sa vizitati numai centrul vechi nu stiu daca merita sa o cumparati fiindca distantele intre obiectivele turistice nu sunt foarte mari.

0 comentarii
Trebuie să fii logat ca să poţi comenta.

Albume recomandate
Mallorca
Imagini: 5
City break in...
Imagini: 5
Barcelona
Imagini: 14
Barcelona
Imagini: 5