Barcelona: obiective turistice

Adăugat de kanga
3550 vizualizări
5 (2 voturi)
Nota:
Votează:
Trebuie să fii logat pentru a vota

Am fost în primăvară în capitala Cataloniei, oraşul lui Gaudi. Acasă frig zăpadă, în Barcelona soare şi vreme bună. De la aeroport am făcut aprox. 30 de minute până în centru.

Oraşul este super aglomerat, e preferabil să te deplasezi cu metrou sau autobuz, cu maşina te descurci mai greu. Am auzit că vara e şi mai rău, plin de turişti, iar căldura insuportabilă. Împrejurimile sunt uşor de explorat pe jos, totul pare a fi construit în jurul străzii La Rambla, muzee şi shopping. Este un paradis pentru amatorii de shopping, magazine, buticuri şi pieţe la fiecare pas.

Plajele sunt minunate (păcat cu iarna, pentru o plimbare tot ne-am aventurat). Noi am ajuns doar pe plaja Barcelonata, e la câteva minute de centru.

Odată cu lăsarea serii oraşul prinde viaţă. Restaurante, baruri, viaţa de noapte e super ok. Mâncare bună, nu rata să guşti specialităţile din fructe de mare.

Nu sunt mare amatoare de cultură, dar Barcelona m-a cucerit.
Am fost copleşită de creaţiile lui Gaudi, întreg oraşul este o adevărată plăcere vizuală. Am vizitat Muzeul Picasso, e pe strada Montcada (mai multe informatii http://www.museupicasso.bcn.cat/en/ ).

Catedrala Sagrada Familia (http://www.sagradafamilia.cat/sf-eng/index.php) este creaţia cea mai cunoscută a lui Gaudi, are o istorie impresionantă. Este un simbol al Barcelonei. Gaudi a muncit la ea până la moartea sa.

Barcelona e un loc în care chiar ai ce să vezi şi să faci, un oraş în care chiar merită să te întorci. Păcat că am fost doar 4 zile.

De văzut în Barcelona

1 comentariu
Trebuie să fii logat ca să poţi comenta.
RobertCodescu 07.11.2011 13:51
+ 5 ***** de la mine şi felicitări pentru superba Barcelona !!!


Albume recomandate
Barcelona
Imagini: 14
Tenerife
Imagini: 18
Malaga
Imagini: 6
Puerto de la ...
Imagini: 9