Amsterdam - cafenele, lalele...

Adăugat de Cheyenne
1541 vizualizări
4.5 (2 voturi)
Nota:
Votează:
Trebuie să fii logat pentru a vota

Dintotdeauna mi-am dorit să vizitez Amsterdamul şi visul mi s-a împlinit. Până atunci ştiusem despre Olanda că e ţara lalelelor şi că Amsterdamul a fost în urmă cu sute de ani un sat pescăresc. Am avut ocazia să pot admira acum pe viu tablourile lui Van Gogh expuse la vestitul Muzeu Van Gogh din Cartierul Muzeelor din Amsterdam. Am văzut celebra Piaţă Dam unde în secolul XIII pescarii îşi ţineau ceremoniile şi care este considerată astăzi centrul capitalei olandeze. Era plin cu turişti aici pentru că această Piaţă Dam este un simbol al Olandei. Am avut norocul să ascultăm explicaţiile pe care un ghid le dădea unui grup organizat de turişti şi aşa am aflat că „dam” însemna baraj şi am aflat cum s-a format oraşul de azi. Aici se ridică şi un monument închinat memoriei eroilor olandezi căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial.Tot în Piaţa Dam se află Palatul Reginei Beatrix, unul din palatele regale pentru că am auzit că sunt mai multe. Pentru cumpărături, mici atenţii pentru cei de-acasă, am fost în Piaţa Albert Cuyp, o zonă invadată de turişti. E drept că mai mult am admirat decât am cumpărat. Preţurile nu sunt chiar pentru buzunarele românilor. Ne-am luat bulbi de lalele ca să ne bucurăm şi noi de frumuseţea florilor la primăvară.
Cea mai frumoasă amintire din această vizită va rămâne însă Muzeul de Ştiinţă Nemo, aproape o zi petrecută aici îţi dă răspunsuri la toate întrebările despre lume şi funcţionarea ei.
O vizită de 3 zile nu e suficientă pentru a cunoaşte Olanda sau Amsterdamul. Trebuie să mai venim.

1 comentariu
Trebuie să fii logat ca să poţi comenta.
Angy 17.10.2013 11:18
Eu am gasit la flysky o oferta pebntru Amsterdam la 104 euro pentru luna ianuarie....mi se pare un pret incredibil de mic...abia astept sa ajung

Albume recomandate
Muzeul Van Go...
Imagini: 4
KONIGINENDAG ...
Imagini: 10
Rijksmuseum
Imagini: 3
Olanda
Imagini: 7