Ţara lui Shakespeare

Adăugat de Calatorul
2716 vizualizări
4.25 (4 voturi)
Nota:
Votează:
Trebuie să fii logat pentru a vota

Am petrecut un sfârşit de săptămână la Londra, sau ca să mă exprim ca în limba lui Shakespeare, am fost într-un weekend în capitala Regatului Unit al Marii Britanii, cel mai mare oraş al Europei, această distincţie menţinându-se încă din secolul al XVII-lea.
Trebuie să recunosc că la fel ca tot omul aveam şi eu prejudecăţi, auzisem că la Londra plouă 25 de ore pe zi, că e monoton, totul e cenuşiu şi posomorât, că toate clădirile sunt vechi, istorice...
Însă, încă de la sosire, am trăit senzaţia măreţiei acestui oraş, este plin de viaţă şi e foarte aglomerat, am avut impresia la început că localnicii au fugit şi au lăsat locul lor şirurilor nesfârşite de turişti.
Străzile din Londra sunt extraordinare, foarte aerisite, am observat că nu sunt prea multe treceri pentru pietoni, iar semafoarele pentru pietoni sunt cu butoane, apeşi pe buton şi peste câteva secunde de aşteptare se schimbă în verde, cred că în funcţie de câte maşini sunt în aşteptare. Nimeni nu aruncă nimic pe jos! Nu este praf şi domneşte ordinea pretutindeni.
Am mers pe jos, cu autobuzul şi cu metroul. Transportul în comun funcţionează foarte bine, sunt multe staţii pentru autobuze, rămâi plăcut surprins de cum se stă la coadă la urcarea în autobuz sau la biletele de la metou. În Londra pe străzi sunt mulţi biciclişti şi motociclişti, parcă lumea se orienteză spre ceva mai sănătos.În dreptul trecerilor pentru pietoni pe asfalt scrie cu litere mari direcţia de privit: LOOK RIGHT, apoi LOOK LEFT, şi trebuie să recunoaştem că mersul pe partea stângă este problematic pentru noi.
Călătoria cu metroul londonez este ca o călătorie prin istorie, deoarece Londra are cel mai vechi metrou din lume, este foarte curat şi comod, cu scaune tapiţate. Metroul este şi rămâne un simbol al Londrei.
Londra este un oraş unde poţi să faci şi să găseşti orice, vechiul şi noul se ciocnesc la tot pasul, dar nu deranjează pe nimeni, palatele sau bisericile, casele elegante şi vechi, cu geamuri mari şi modele de cărămidă ca în filme contrastează armonios cu construcţiile noi, cu clădirile de birouri,cu zgârie- norii lumii moderne şi peste tot e multă verdeaţă.
Londra înseamnă: aeroporturi, autobuze roşii, faimoasele autobuze etajate, teatre, săli de concerte, palate, muzee, mulţi, mulţi turişti, diversitate de culturi şi etnii şi religii. Aici nu se vorbeşte doar o limbă engleză, ci mai multe, după zona din care vine vorbitorul şi după durata şederii sale în Londra.
Aici renumitul calm englezesc este la el acasă, oamenii vorbesc cu un ton relaxat, sunt foarte amabili cu străinii, chiar dacă politeţea lor nu este însoţită de zâmbete şi dorinţa de a conversa. Pe trecerile de pietoni am observat că englezii sunt foarte atenţi cu copiii, se crea un cerc liber în jurul oricărui copil pentru a-i proteja.
Londonezii circulă cu transportul în comun şi majoritatea preferă să locuiască la periferie unde există spaţii verzi. Nu sunt materialişti, nu-şi cumpără maşini scumpe şi nici haine de firmă şi majoritatea locuiesc cu chirie.
Am vizitat zona 1 a Londrei, adică zona centrală, unde se află cele mai importante atracţii turistice. Palatul Buckingham, reşedinţa reginei, a fost construit pentru Ducele de Buckingham în 1703, şi a fost casa familiei regale încă din timpul domniei Reginei Victoria.Am admirat schimbarea de gărzi de la Palat, e un spectacol unic. La câteva minute distanţă de mers se află Westminster Abbye, catedrala gotică, simbol al Londrei, construită în secolul al XI-lea, este locul unde s-au ţinut toate încoronările. Şi-apoi London Eye, Oxford street, Piccadilly Circus unde se intersectează cinci bulevarde şi care oferă un spectacol grandios noaptea când toate panourile comerciale sunt luminate şi la nici o oră distanţă celebrul London Bridge şi Tower of London.O croazieră pe Tamisa până la Greenwich , Turnul cu ceas, renumitul Big-Ben care se află parcă între nori şi Tamisa întregesc mirajul acestei lumi încarcate de istorie.
Sunt doar câteva impresii de turist şi cu siguranţă că Londra este mult mai diversă dar pentru că suntem mereu într-o cursă contra cronometru, eu am privit mai mult de la suprafaţă.
În decurs de câteva ore plouă şi e soare succesiv în Londra, celebrul smog este prezent sub forma unei ceţi dense, dar frumuseţea celor văzute îndulceşte asprimea climei.
Londra este poate cel mai frumos oraş din Europa şi continuă să atragă ca un magnet, să domine şi să prospere, este o destinaţie perfectă şi superbă de vacanţă.

0 comentarii
Trebuie să fii logat ca să poţi comenta.

Albume recomandate
Random London
Imagini: 6
Windsor
Imagini: 5
Trafalgar Squ...
Imagini: 6
Schimbarea Gă...
Imagini: 5