Coloseumul

Coloseumul din Roma este simbolul oraşului, reprezentând puterea şi măreţia Imperiului Roman de altădată. Este un monument , care deşi aflat actualmente în ruină, păstreză esenţa istoriei sale pline de violenţă, de curaj şi de măreţie. Acesta este locul în care, acum 2000 de ani, gladiatorii duceau lupte pe viaţă şi pe moarte, iar prizonierii condamnaţi luptau cu animale sălbatice în faţa mulţimii impresionante de oameni însetaţi de divertisment, dar şi de sânge şi violenţă. Această structură imensă, ce măsoară 188 m lungime, 156 m lăţime şi 48 m înălţime, putea primi în jur de 55.000 de spectatori , care intrau pe nu mai puţin de 80 de porţi şi se aranjau în funcţie de clasa socială şi de statut în cadrul celor patru etaje.

Împăraţii, începând cu Împaratul Vespian care a început construcţia în anul 72 d. Ch, aceasta finalizându-se la un an dupa moartea sa,în anul 80 d.Ch., foloseau Coloseumul pentru a oferi publicului jocuri gratuite, ca un simbol al prestigiului şi al puterii lor, dar şi ca o strategie de a le creşte popularitatea.

Două mii de ani mai târziu, acest monument continuă să atragă muţimi de turişti din toată lumea , fiind în topul atracţiilor turistice ale Italiei şi fiind vizitat, într-o zi obişnuită, de un număr de peste 17.000 de persoane.

Program: De la 8:30 – 1 oră înainte de asfinţit

Tarife : Bilet intreg: 12€

Pentru tineri din ţări aparţinând Uniunii Europene cu vârste cuprinse între 18 si 25 ani: 7.5€

Pentru persoane sub 18 ani si peste 65 de ani: Intrare Gratuită.