Roma

Despre Roma
Poate că nu mai este „caput mundi” (capitala lumii), dar Roma continuă să fie o locaţie epică, mustind de aura grandioasă a fostului mare imperiu. După doar o singură vizită în această locaţie veţi fi cuceriţi pentru totdeauna. Roma conţine o mulţime de monumente glorioase, pe care le afişează fără falsă glorie. Minunăţiile sale arhitecturale sunt înconjurate zilnic de milioane de oameni zgomotoşi, de maşini şi de mici scootere Vespa care trec bâzâind prin tot oraşul.

Oraşul „bombardează” cu imagini: femei bătrâne, dar foarte cochete care discută în Trastevere, preoţi plimbându-se în jurul Forumului Imperial, ambuteiaje de trafic pe lângă Colosseum, sute de farfurii cu paste servite în Piazza Navona, copacii de lângă Villa Borghese, mulţimea de scootere în culori pastelate care trec cu viteză, de parcă se pregătesc pentru raliuri.

Oamenii din acest oraş au în sânge frumuseţea şi temperamentul său unic şi îi poţi vedea la tot pasul, pe terasele cafenelelor, gesticulând în plină stradă, împărtăşind din filosofia lor minunata de viaţă. Dacă doriţi să gustaţi dulceaţa a ceea ce ei numesc „la bella vita” (viaţa frumoasă) , precum şi preparatele lor incredibile şi chiar o „gelatto” veritabilă, Roma este locaţia pe care o căutaţi.