O saptamana in cetatea eterna

Adăugat de cristi75
1162 vizualizări
5 (3 voturi)
Nota:
Votează:
Trebuie să fii logat pentru a vota

In anul 2008 am fost la Roma, a fost prima mea iesire din Romania si, desi am mai vizitat cateva tari de atunci , experienta traita in capitala italiana mi-a ramas cel mai adanc intiparita in memorie.

Am plecat cu avionul la Roma, lowcost bineinteles, Wizz-ul cel roz cu scaune capitonate din piele neagra parca le vad si acum ne-a purtat lin spre un loc nebanuit de frumos si intim.

In prima zi am vizitat Il Colosseo, cum ii spun romanii, un loc imens si obositor de vizitat, cozi imense la intrare noroc ca am avut roma passul la noi si am intrat cu prioritate.

Abia in a doua zi am putut sa ne bucuram de minunatul oras imperial, stradutele lui sunt inguste, nenumaratele lui bisericute par modeste din exterior dar cand patrunzi in spatiul lor sacru ramai impresionat de bogatia decorului si de talentul artistilor .

Dar eram abia la inceput, arta adevarata am descoperit-o la Vatican , Bazilica Sfântul Petru din Roma si Muzeul Vaticanului cu gradinile lui ascunse dupa zidurile de caramide sunt minuni pur si simplu.

In ziua numarul trei am luat harta orasului si am inceput sa cautam obiective turistice pe jos, orasul este destul de mic si foarte bine organizat, desi stradutele sunt intortochiate , numele lor il gasesti intotdeauna in partea stanga sus la fiecare intersectie.

In felul acesta am descoperit Panteonul din Roma, Fontana di Trevi,Forumul Roman,Piazza di Spagna,Castelul Sant'Angelo.Toate aceste locuri sunt nu numai minunatii artistice dar si locuri pline de farmec, facute ca oamenii sa se simta bine in jurul lor, facute petru oameni si de catre oameni.

Pentru aceste lucruri extraordinare dar si pentru minunat de simplele stradute pietruite, in inima mea Roma va ramane pentru eternitate cel mai frumos oras din lume!

0 comentarii
Trebuie să fii logat ca să poţi comenta.

Albume recomandate
Ruinele Orasu...
Imagini: 11
Fish Market V...
Imagini: 3
Excursie la R...
Imagini: 49
Roma
Imagini: 13