Brandenburger Tor (Poarta Brandenburg)

Brandenburger Tor (Poarta Brandenburg) reprezintă o construcţie monumentală, fiind cel mai important simbol al Berlinului. Fiind inspirat după modelul grecesc, impresionantul monument a fost proiectat de către Carl Gotthard, având 65 de metri lăţime şi 28 de metri înălţime, ţinând locul unei alte porţi mai vechi.
Cu o istorie zguduitoare, Poarta Brandenburg a fost construită în secolul al XVIII-lea, ca un simbol al păcii, având în vârf o reprezentare a Victoriei, zeiţa păcii, într-un car de luptă tras de patru cai. Decoraţiunile presupun basoreliefuri ce descriu într-un mod convingător anumite scene din mitologia greacă. Faimosul monument oferă o panoramă deosebită mai ales înaintea unui apus de soare ce parca duce cu el dezamăgirile, neîmplinirile, iluziile pierdute sau dorinţele intangibile de până atunci, lăsând în sufletul turiştilor speranţa unui nou început!
Brandenburg Gate, reprezintă un sector deosebită, împânzită de turişti veniţi din toate colţurile lumii, o zonă de unde poţi cumpăra suveniruri şi poţi face nişte fotografii în care să surprinzi atât istoria cât şi farmecul prezentului şi al ordinii care domneşte aici, având ca background faimosul monument!

Mai multe despre Brandenburger Tor (Poarta Brandenburg)
Adresa: Pariser Platz at Unter de Linden, Berlin, Germania
Web: http://www.berlin.de/orte/sehenswuerdigkeiten/mauergedenkstaette-brandenburger-tor/
Cum ajungi acolo: metrou: U55, S1, S2, S25; ieşirea Unter den Linden