Berlin

Despre Berlin
Berlin – istorie, cultură şi modernitate

Berlin, capitala Germaniei, este cel mai mare oraş al ţării, fiind traversat de râurile Spree şi Havel. Acest oraş de-a dreptul atrăgător este perceput de cei care au avut prilejul să-l viziteze ca o îmbinare între istorie, arhitectură, frumuseţi ale naturii, cultură dar şi divertisment. Berlinul este un oraş care necesită mult timp pentru a putea profita de toate oportunităţile pe care le oferă. Zeci de muzee şi de monumente îşi spun povestea lor de atâtea veacuri. Printre cele mai renumite se numără: Altes Museum (antichităţi egiptene), Pergamon Museum (o colecţie de antichităţi greceşti şi orientale), Muzeul Etnologic (o colecţie celebră de piese arheologice precolumbiene), Museum für Naturkunde (Muzeul de Ştiinţe ale Naturii - o colecţie de minerale şi fosile printre care numeroase schelete de dinozauri), Bode – Museum (colecţii de sculptură şi artă bizantină), Alte Nationalgalerie (pictură germană a secolului al XIX-lea), Jüdisches Museum (Muzeul Evreiesc ).

Grădinile zoologice şi grădinile botanice primesc zilnic turişti veniţi aici pentru a putea admira minunăţiile naturii şi sutele de specii de animale. Zoologischer Gӓrten Berlin este admirată anul de circa 3 milioane de vizitatori, devenind astfel cea mai vizitată grădină zoologică din Europa. Gӓrten der Welt (,,Grădinile lumii”) reprezintă un grandios parc în care sunt amenajate o mulţime de grădini în stiluri diferite (japonez, chinezesc, corean, balinez etc).

Festivaluri de film, străzi şi clădiri arhitecturale, lacuri şi ştranduri populare,hoteluri de lux, grădini zoologice şi botanice, parcuri immense şi fermecătoare, sute de berări… Toate acestea fac din Berlin o destinaţie ideală pentru orice turist, reuşind să ofere până şi celor mai pretenţioşi turişti ceea ce au nevoie! Pe de altă parte, este un loc în care trecutul şi istoria monumentelor arhitecturale se îmbină armonios cu clădirile noi şi luxoase din epoca modernă. Astfel, atât zonele istorice cât şi cele moderne oferă turiştilor imagini spectaculoase, Berlinul fiind oraşul ce suferă la amintirea unei crâncene istorii, dar cu toate acestea, ţine pasul cu epoca modernă la o viteză incredibilă!