Inainte de primavara araba...

Adăugat de Gabriela
1401 vizualizări
5 (1 vot)
Nota:
Votează:
Trebuie să fii logat pentru a vota

Tunisia a fost pentru mine prima intalnire cu AFRICA! Sau, mai corect, asta credeam pana sa ajung acolo.
Intr-adevar, geografic vorbin, am ajuns pentru prima data pe continentul african, vazand insa cladirile, denumirile institutiilor, toata atmosfera, m-am simtit din nou in copilarie, in anii socialismului initial.
Un exemplu: cand am cerut indicatii de drum si am intrebat unde as putea gasi o harta, am fost trimisa...tineti-va bine, la MINISTERUL TURISMULUI! Si chiar am fost la minister si am primit o harta gratuita si mi s-a vorbit frumos desi functionarii parea foarte mirati ca cineva vine si cere ceva.
Singura modalitate de transport intre localitati era trenul(daca nu voiai sa participi la excursiile - scumpe - organizate de aentia prin care ai ajuns acolo). Trenul era ieftin, murdar, punctual si galagios. Nici unul din criterii nu era impotriva mea, deci...am fost in capitala, Tunis-ville, am fost la Monastir si m-as mai fi dus daca mai era timp...Garile sunt mari, mersul trenurilor frumos afisat , usor de inteles si...se vede organizarea franceza.
Nu stiu ce si cat s-o fi schimbat de atunci, cat si-or fi luat tunisienii soarta in mana, dar peste tot am observat, si de aceea nu-mi parea Africa, organizare europeana din anii '60
Oricum, o tara frumoasa, oameni veseli sub un soare generos!

0 comentarii
Trebuie să fii logat ca să poţi comenta.
Albume recomandate
Tunisia - Cas...
Imagini: 17
Tunisia
Imagini: 5
Riadh Palms
Imagini: 5
Tunisia 2008
Imagini: 21