Lipsa de locuri de cazare la Moscova

Adăugat de tsuru
982 vizualizări
0
Nota:
Votează:
Trebuie să fii logat pentru a vota

La Moscova exista in continuare o lipsa acuta de locuri de cazare – ma refer aici la categoria de pret de pana la EUR 200,- / camera single / noapte. Un exemplu foarte bun este Hotel Sputnik. Pozele vorbesc de la sine: camera foarte mica, amenajata simplu, fara aer conditionat, fara minibar, televizor minuscul… iar pretul in jur de EUR 120,- cu rezervarea facuta prin parteneri din Moscova (altfel ar fi fost probabil mai scump) si fara mic dejun.

Si totusi, raportul pret / calitate unul dintre cel mai bun de pana acum dintre toate hotelurile la care am fost cazat la Moscova. Revoltator, mai ales daca ma gandesc la conditiile oferite la acest pret chiar si in Romania.

Referitor la locatie nu pot sa spun nimic relevant, deoarece am fost luat si lasat la hotel in fiecare zi. Camera e foarte simpla, dar curata si functionala. Singurele lucruri care au deranjat – in afara de discrepanta dintre pret si servicii oferite – au fost: lipsa aerului conditionat, programele de televizor doar in limba rusa, foenul care nu functiona si personalul de la receptie de-a dreptul ostil. Probabil aerul conditionat nu este o necesitate la Moscova in majoritatea zilelor de vara. Am avut insa ghinionul sa fie 33°C in ziua in care am ajuns. Peretele exterior in totalitate din sticla a agravat si mai mult situatia.
In lobby exista un bancomat care face si schimb valutar (cash to cash) la cursul oficial.

Hotelul are 3 restaurante, restaurantul hotelului, unul cu specific japonez (Aozora), tot la parter si unul indian (Darbars) la etajul 16. Toate au preturi exagerate pentru noi, dar obisnuite, chiar bunicele pentru Moscova. La restaurantul japonez n-am ajuns, doar la celelalte doua. Restaurantul hotelului, o greseala imensa, ca de obicei de altfel. Doar cateva exemple: nu se serveste alcohol – trebuie luat separat de la bar – au avut o singura sticla de Cola si personalul nu are nici o treaba cu industria hoteliera.

Restaurantul indian in schimb este foarte bun. Atmosfera, mancare si servire foarte buna. Iar acel extra este oferit de panorama de la etajul 16. Cina m-a costat 1.200 de ruble, in jur de 35 de euro. Cea mai scumpa este bautura, in jur de 5-6 euro o bere, chiar si cea locala.

Micul dejun este bun, tip bufet si costa 350 RUB, aproximativ 10 euro suplimentar.

Concluzia... raport pret/calitate bun pentru Moscova.

0 comentarii
Trebuie să fii logat ca să poţi comenta.
Albume recomandate
Moscova
Imagini: 5
Caucaz Bezing...
Imagini: 3
Moscova - Pia...
Imagini: 36
Vladimir
Imagini: 6