Lacul Sfanta Ana

Adăugat de Travelmate
4230 vizualizări
5 (1 vot)
Nota:
Votează:
Trebuie să fii logat pentru a vota

Lacul Sfanta Ana se afla in apopiere de Baile Tusnad, la o altitudine de aprox. 950 m. Drumul de acces: din localitatea Bixad, jud. Covasna, drumul a fost recent asfaltat, sau dinspre Balvanyos (ruta netestata de mine).

Cu toţii cunoaştem esenţialul fapt despre Lacul Sfânta Ana, şi anume că este singurul lac vulcanic din România. Da, acesta reprezintă un lucru important, dar nu şi singurul fapt pentru care merită vizitat.

Lacul s-a format in craterul unui fost vulcan. Zona a fost declarata rezervatie naturala. Langa lac se afla mlastina Mohos (se afla tot intr-un crater), se poate vizita doar cu ghid.

Lacul Sfânta Ana- un loc legendar- este renumit şi pentru puritatea apei, pentru băile uscate cu gaz (indicate persoanelor care suferă de afecţiuni ale sistemului vascular şi locomotor) şi, evident, pentru peisajele munţilor care ascund locuri fascinante. Sau altfel spus, Lacul Sfânta Ana reprezintă un loc de-a dreptul relaxant, lipsit de agitaţie, în care singurul ,,zgomot” pe care-l poţi e ciripitul păsărilor. O plimbare cu barca pe acest lac ar putea fi ceea ce ne lipseşte în unele momente în care ne simţim copleşiţi de nimicurile cotidiene.

Un lac care merita vizitat!

0 comentarii
Trebuie să fii logat ca să poţi comenta.

Albume recomandate
Wildlife in D...
Imagini: 9
Peles
Imagini: 3
Hotel Coroana...
Imagini: 6
Romania sanat...
Imagini: 1