Sibiu, oras european

Adăugat de doctoru25
1756 vizualizări
5 (2 voturi)
Nota:
Votează:
Trebuie să fii logat pentru a vota

Am revăzut Sibiul de curând. Fosta Capitală Culturală Europeană din 2007 este şi acum impunătoare.Tot oraşul are un suflu medieval. Centrul cu clădirile sale cu mai multe rânduri, cum ar spune un personaj din Hanu- Ancuţei al lui Sadoveanu, pare a fi din " ţara nemţească". Străduţele înguste şi întortocheate completează atmosfera medievală a Sibiul. Piaţa Mare, Turnul Sfatului, Podul Minciunilor, Muzeul Brukenthal sunt numai câteva dintre locurile care trebuie vizitate în Sibiu.
Pentru mine vizitarea Sibiului înseamnă neaparat şi revederea capodoperelor din colecţia Brukenthal. Cea mai mare surpriză a fost celebra pictură" Omul cu tichia albastră" a lui Jan van Eyck, care îmi era cunoscută din albume şi diapozitive, şi care este în realitate de dimensiuni foarte mici, cât o vedere! La etajul al – II- lea sunt expuse acum toate cele 23 de capodopere care au fost recuperate de la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, după ce au fost confiscate de fostul regim în 1948. Pinacoteca Brukenthal este o realizare a anului 2007, când Sibiul a fost Capitala Culturală Europeană.
De fiecare dată când mă aflu în Sibiu mă opresc şi pe Podul Minciunilor, în primul rând pentru că priveliştea e superbă, dar şi din cauza atâtor legende care se leagă de el. Podul a fost construit în 1771 din lemn şi reconstruit din fier forjat în 1859. Se spunea că dacă spui o minciună pe pod acesta se prăbuşeşte! Podul leagă oraşul de jos cu oraşul de sus şi sunt convinsă că este un fel de simbol al Sibiul.
Centrul Sibiul înseamnă istorie multă, dar ce e bine, este că se păstrează aşa cum l-au construit saşii. Clădirile care înconjoară Piaţa Mare sunt locuite şi ferestrele încărcate cu flori sunt admirabile.
Altfel Sibiul este un oraş modern, cu circulaţie mare, cu multe străzi cu sens unic, cu clădiri moderne din beton şi sticlă, cu oameni agitaţi în căutarea unui loc de parcare...


0 comentarii
Trebuie să fii logat ca să poţi comenta.

Albume recomandate
IN CONCEDIU
Imagini: 5
Hotel Ozon Ha...
Imagini: 2
Hotel Jiul Cr...
Imagini: 16
drum initiati...
Imagini: 30