Palatul Brukental

Adăugat de ZadunaischiRaisa
1645 vizualizări
3.5 (2 voturi)
Nota:
Votează:
Trebuie să fii logat pentru a vota

Palatul Brukental, nu am putut să mă abţin să nu-l revăd. A fost o plăcere imensă să privesc din nou uriaşul interior elegant cu tapiserii şi tablouri.
De fiecare dată vezi ceva nou, observi un detaliu, cunoşti un pictor nou sau aflii cu stupoare că deţinem tablouri valoaroase aparţinând unor pictori străini consacraţi în istoria artei. În afara tablourilor împărţite în funcţie de perioade, la etaje diferite şi în funcţie de ţara de provenienţă, în săli diferite, am revăzut subsolul acestei clădiri amenajat special pentru turiştii străini. Aduce mai degrabă cu un labirint închisoare cu cranii, obiecte folosite în ocultism, sculpturi în piatră gotice etc.
Surpriza cea mai mare a constat în două tablouri expuse în primul salon al clădirii, respectiv „Carul cu bo“i şi „Fata cu mărgele“, opere ale marelui nostru pictor Nicolae Grigorescu. Acestea au fost expuse doar Am fost în Sibiu anul acesta prin iulie. Deşi fusesem şi anul trecut acolo şi vizitasem deja câteva săptămâni, deoarece proprietarii acestor tablouri au dorit să le expună şi în alte muzee din ţară.
Din câte am observat, în fiecare an muzeul pregăteşte o surpriză, anul acesta am văzut pe lângă obişnuita expoziţie de sculpturi sau reproduceri după opere celebre în ipsos, o expoziţie de fotografii. Anul trecut prinsesem o expoziţie de minerale şi alte pietre, care se ţine în fiecare an aproape, dar în perioade diferite. Expoziţia este de fiecare dată cu vânzare, poţi să cumperi bijuterii sau obiecte decorative din pietre semi-preţioase.
Costul biletelor diferă în funcţie de câte vrei să vizitezi în interior. Spre exemplu Palatul Brukenthal: 12 lei, Galeria de Artă Românească: 8 lei, Galeria de Artă Contemporană: 5 lei etc. Ajungi la un total de 25-30 de ron. Am preferat să văd toate galeriile şi expoziţiile, ca apoi să iau o gură de aer în grădina interioară stând pe una din băncile cu ghirlande de trandafiri. Este o vizită solicitantă cu multe scări urcate sau coborâte, dar merită din plin.

0 comentarii
Trebuie să fii logat ca să poţi comenta.

Albume recomandate
poze munte 20...
Imagini: 7
Hotel Central...
Imagini: 13
Hotel Teilor ...
Imagini: 5
Europeca Hote...
Imagini: 8