Lacul Sfânta Ana – O legendă a meleagurilor româneşti

Cu toţii cunoaştem esenţialul fapt despre Lacul Sfânta Ana, şi anume că este singurul lac vulcanic din România. Da, acesta reprezintă un lucru important, dar nu şi singurul fapt pentru care merită vizitat.

Lacul Sfânta Ana este situat în masivul Ciumatul Mare (jud. Harghita), fiind aşezat în craterul unui vulcan stins, la poale de munte, vegheat de pădurile de conifere. Altitudinea lacului ajunge până la aproximativ 950 de metri, având o suprafaţă de aproximativ 20 de ha şi o adâncime de până la 7 m. Prezenţa potecilor turistice leagă lacul de Băile Tuşnad, creându-se astfel o rezervaţie naturală complexă,
numărându-se printre cele mai cunoscute atracţii turistice din România.

Lacul Sfânta Ana- un loc legendar- este renumit şi pentru puritatea apei, pentru băile uscate cu gaz (indicate persoanelor care suferă de afecţiuni ale sistemului vascular şi locomotor) şi, evident, pentru peisajele munţilor care ascund locuri fascinante. Sau altfel spus, Lacul Sfânta Ana reprezintă un loc de-a dreptul relaxant, lipsit de agitaţie, în care singurul ,,zgomot” pe care-l poţi e ciripitul păsărilor. O plimbare cu barca pe acest lac ar putea fi ceea ce ne lipseşte în unele momente în care ne simţim copleşiţi de nimicurile cotidiene.