Lacul Balea

Adăugat de Travelmate
1238 vizualizări
5 (1 vot)
Nota:
Votează:
Trebuie să fii logat pentru a vota

Una dintre cele mai frumoase si atractive zone turistice din Romania este zona Fagarasului. Lacul BALEA este situat in muntii Fagaras la altitudinea de 2034 de metri; poti ajunge aici cu masina, in timpul verii, trecand pe "drumul dintre nori" cum a fost numit Transfagarasanul, si in restul timpului numai cu telecabina de la Cascada Balea. Lacul Balea este un lac glaciar, are o adancime considerabila, de peste 11 metri.
Este o imbinare a doua minuni aici: lacul Balea este o minune a naturii foarte bine conservata, iar Transfagarasanul este o minune creata de om.
Toata zona este presarata de atractii turistice carora cu greu le poti face fata, sunt multe lacuri glaciare, cascade, rezervatia naturala cu flora si fauna cele mai admirate: floarea de colt, macul galben, garofita cu flori rosii, capra neagra, acvila de munte sunt numai cateva dintre speciile aflate sub protectia legii.
Cea mai cautata cabana de aici este situata intr-un loc care patrunde adanc in lac, ca o peninsula.
Lacul Balea este o atractie pentru iubitorii de natura prin numeroasele trasee turistice pentru toate gusturile si aptitudinile, pentru iubitorii de sporturi de iarna dar si pentru cei carora le place canotajul pe care il pot practica aici vara. Aici s-a construit si primul hotel de gheata din aceasta parte a Europei. La Balea lac este zapada 7-8 luni pe an, este teleschi care coboara la cascada Balea.
Cascada Balea este la o altitudine mai joasa fata de lacul cu acelasi nume, este numita popular Urlatoarea Balei pentru ca vuietul ei este asurzitor, este o cadere de apa de vreo 60 de metri, intr-un peisaj de o rara salbaticie. Stanca, piatra, conifere, apa si cerul deasupra!
Cascada se afla intre varfurile Moldoveanu si Negoiu, pe paraul Balea, si se poate ajunge la ea pe un traseu turistic cu marcaje rosii, drumul fiind cam de o ora dus-intors.
Judetul Sibiu are multe arii protejate, sunt locuri de o frumusete rara care formeaza Tara Fagarasului, care atrag in zona turisti din lumea intreaga.
Am fost pe 31 iulie la Balea Lac, cota 2000.

0 comentarii
Trebuie să fii logat ca să poţi comenta.

Albume recomandate
Hotel Golden ...
Imagini: 18
Poveste roman...
Imagini: 5
Poze Cabrio A...
Imagini: 5
Lebede
Imagini: 1