Excursie la Cetatile Dacice -Orastie

Adăugat de ionescugabriela73
1761 vizualizări
0
Nota:
Votează:
Trebuie să fii logat pentru a vota

Demult imi doream sa ajung sa vizitez Cetatile Dacice din Muntii Orastiei. Problema era ca nu gasisem un program turistic sau un ghid care sa ne povesteasca istoria acestor locuri. Cred ca este important pentru fiecare dintre noi sa cunoastem istoria acestei tari, care ne sunt adevaratele radacini. Dupa ce am vizionat si filmul, Dacii - Adevaruri Tulburatoare pe youtube, dorinta a devenit si mai mare.. Si pentru ca pana la urma, daca cauti si gasesti..pe principiul cere si ti se va da, am gasit ceea ce imi doream.
Am aflat ca recent s-a lansat un proiect de promovare a Romaniei - www.locuridetaina.ro. Mi s-a parut foarte interesant conceptul si imediat m-am inscris in cateva excursii. M-a bucurat faptul ca printre programele propuse era si o excursie cu ghid la Cetatile Dacice din Muntii Orastiei.
Am petrecut 4 zile de vis alaturi de un ghid minunat - Dl Brilinsky, un om foarte documentat si pasionat de aceste locuri, de istoria si legendele lor. A fost o experienta atat educativa cat si distractiva alaturi de cei din grup. Am fost aproximativ 20 persoane, oameni deosebiti cu care am rezonat foarte bine. Oameni preocupati de a cunoaste mai mult, oameni care iubesc Romania.
Ne-am incarcat cu energia naturii, ne-am deconectat de grijile cotidiene, am facut si putina miscare, am colindat prin padure, am vazut peisaje care iti taiau respiratia ...
Am fost cazati la Pensiunea Cotiso din Costesti, de unde am facut zilnic traseele. Altii din grup au stat la Pensiunea Popasul Dacilor.
Cazarea a fost ok, mancarea sa nu mai vorbim...ca la pensiune:) cu produse locale..lapte de vaca, branza de capra..totul ECO :)
Va recomand cu caldura aceasta experienta.
Am vazut ca intre timp au lansat o oferta de 7 zile,7 nopti - un concediu binemeritat in natura..in frumoasa noastra Romanie..iar Dl Brilinsky, alias Nunu..va fi invitatul permanent.

0 comentarii
Trebuie să fii logat ca să poţi comenta.

Albume recomandate
Hotel Contine...
Imagini: 8
Hotel Best We...
Imagini: 12
Hotel Anna
Imagini: 11
Hotel Aro Pal...
Imagini: 7