Hotel Teilor călimăneştiC

Adăugat de RobertCodescu
1481 vizualizări
5 (1 vot)
Nota:
Votează:
Trebuie să fii logat pentru a vota

Aşa cum deja vă anunţasem, înainte de plecare, am fost la Călimăneşti la Hotel Teilor 2**, pentru odihnă şi tratament balnear. Aşa că voi încerca să o iau pe capitole:

LOCAŢIA: hotelul se află în oraşul Călimăneşti pe strada Calea lui Traian, la numărul 415, la doar 50-60 metri, mai spre Căciulata, de hotelul Central. Dacă veniţi cu autobuz sau microbuz va trebui să folosiţi staţia acestui hotel (Central), deoarece Hotel Teilor NU are staţie proprie. Aproape de Hotel Teilor mai sunt vilele Pescăruş (peste drum), Turnu şi Furnica (mai în sus puţin) care sunt deservite de aceiaşi conducere şi Recepţie şi anume cea a hotelului Teilor. Dacă veniţi aici pe varianta CFR, (ca mine) trebuie menţionat că (spre deosebire de alţi ani) mult mai multe trenuri accelerat şi rapid opresc în Gara Călimăneşti de unde se poate lua microbuzul până la hotel Cozia în Căciulata, tariful este (septembrie-octombrie 2011) 2 lei.

CLĂDIREA: în ciuda faptului că are o arhitectură mai veche, clădirea hotelului este una trainică, bine consolidată şi conservată cu puternice influenţe de modernitate. Camera pe care am primit-o a fost 309, aflată la etajul 3 (ultimul) cu vedere în spatele hotelului spre pădure. Iniţial vroiam să solicit recepţionerului o cameră undeva cu vederea în faţă spre râul Olt şi la stradă, inspiraţia m-a făcut să abandonez acest plan. Spun inspiraţia, deoarece aici cu vederea la pădure a fost o linişte totală, făcându-mi astfel odihna desăvârşită. Camerele NU au balcoane însă sunt destul de spaţioase, suficient pentru două persoane) camera dublă). La baie există uscător de păr şi cabină de duş, singurul dezavantaj al cazării la etajul 3 este faptul că aştepţi10-15 minute să vină apa caldă. Hotel Teilor deţine şi o parcare de maşini suficientă pentru (am zis eu) aproximativ 10-15 autoturisme.

MÂNCAREA: în cadrul hotelului există un restaurant cu terasă şi sală de mese, însă mâncarea se găteşte la bucătăria de la Hotel Central. În cele 18 zile (Cât a durat sejurul) nu am mâncat de 3 ori aceiaşi mâncare, foarte variată şi gătită cu multă responsabilitate. Mai menţionez că aici la Hotel Teilor există două solarii care asigură o parte din legumele necesare mâncărurilor de aici.

TRATAMENTUL: aici la Călimăneşti-Căciulata pot fi tratate cu succes FOARTE multe afecţiuni din care amintesc: afecţiuni ale tubului digestiv (gastrite cronice, boală ulceroasă, sechele stomac operat), boli ale veziculei şi căilor biliare, afecţiuni dismetabolice (hiperuricemii; dislipidemii; diabet zaharat compensate), precum şi afecţiuni ale rinichilor şi căilor urinare, afecţiuni ale aparatului locomotor (artroze, spondiloze, afecţiuni degenerative articulare ale omului vârstnic, nevralgii, nevrite, ascitalgii, sechele posttraumatice), afecţiuni ginecologice (anexite, sterilitate secundară) şi afecţiuni ale căilor respiratorii superioare (rinofaringite, sinuzite cronice, bronşite cronice, astm bronşic). Proceduri balneare precum: băile galvanice, diadinamicele, împachetările cu parafină, ultrasunetele, băile termale şi/sau sulfuroase alături de multitudinea de ape minerale (direct de la izvor), fac din cura balneară de aici de la Călimăneşti Căciulata o reuşită maximă pentru sănătatea dumneavoastră.

PEISAJUL: pentru cei ce au vizitat deja Valea Oltului nu am să spun ceva nou, dar cadrul natural şi peisajele de aici din Călimăneşti-Căciulata sunt unele de efect total asupra stării dumneavoastră de spirit, de aceea promit că vor fi destule poze în susţinerea afirmaţiilor mele. O îmbinare de succes între Tratament şi Peisaj o reprezintă şi „Drumul de Cură Balneară” o potecă, prin pădure, de aproximativ 2,5 Km care porneşte din spatele hotelului Teilor şi ajunge până în spate la Hotel Traian din Căciulata. Drumul a fost de curând reabilitat iar băncile şi pavelele proaspăt montate îţi sporesc plăcerea de a merge pe aici. Cât despre sălbăticiuni, singurele pe care le-am văzut au fost veveriţele care erau FOARTE rapide şi săltăreţe făcându-mi imposibilă fotografierea lor.

DE VIZITAT: Biserica de Piatră (sec XVIII-lea - 1711), Schitul Ostrov, Mânăstirea Cozia, Mânăstirea Stânişoara, Schitul Sf. Ioan, Mânăstirea Turnu, Castrul Roman Arutela, Cascada Lotrişor şi Peştera Mecetul Pustnicului. Indiferent de ordinea în care le veţi vizita eu pot să vă asigur că veţi fi fascinaţi şi fermecai de toate aceste obiective, pentru care promit că voi face reviewuri separate, pentru a NU aglomera prea mult acest review.

P. S. Dacă mi-a scăpat ceva aş fi extrem de bucuros să vă răspund la întrebările dumneavoastră!!!

0 comentarii
Trebuie să fii logat ca să poţi comenta.

Albume recomandate
Vulcanii noro...
Imagini: 31
Hotel Carmen
Imagini: 10
Pasul Bratoce...
Imagini: 11
O BISERICA CA...
Imagini: 1