Vârful Omu – un noian de minunăţii ale naturii

Cunoaştem cu toţii faptul ca Vârful Omu reprezintă cel mai înalt vârf al masivului Bucegi, având o altitudine maximă de 2505 m (2507 m din alte surse ). Dar nu acesta este principalul motiv pentru care Vârful Omu este vizitat de mii şi mii de turişti în fiecare an. În fapt, atracţia stă în priveliştile mirobolante pe care le oferă. Aici se întâlnesc ramurile muntoase principale ale masivului Bucegi, fiind explicată astfel prezenţa celor mai ,,prăpăstioase” pante şi văi. Vârful Omu se ridică impunător deasupra culmilor muntoase ca un turn al unei cetăţi cu ziduri mari de piatră .

Sub acest vârf se găseşte izvorul râului Ialomiţa, care a săpat de-a lungul timpului în stâncile munţilor rezultând celebra peşteră Ialomicioara, dar şi o Valea Ialomiţei, un loc atât de frumos în inima munţilor.

Vârful Omu poate fi perceput ca şi un loc de referinţă, împânzit de atâtea şi atâtea monumente unice ale naturii şi de o frumuseţe ieşită din comun: peşteri, chei, lacuri, rezervaţii naturale. Dacă aveţi şansa să vizitaţi aceste locuri incredibile, bucuraţi-vă din plin şi vizitaţi obiectivele turistice importante de pe traseu: Crucea Caraiman, Babele, Sfinxul, Peştera Ialomicioara, Lacul Bolboci sau Cheile Tătarului. Efortul dumneavoastră de a urca pantele abrupte va fi răsplătit din plin de noianul minunăţiilor pe care le-a adunat aici natura, dar şi de ospitalitatea cabanierilor de la Vârful Omu.