Canionul 7 Scări – o minune a Munţilor Piatra Mare

Canionul 7 Scări se numără printre fenomenele ieşite din comun pe care Munţii Piatra Mare (localizaţi în sudul Depresiunii Braşovului) le lasă la vederea omului de la o altitudine de 980 de metri.

Canionul 7 Scări nu e un simplu canion, ci unul care se parcurge urcând nişte trepte din fier, fiind susţinute de o uşoară înclinaţie pentru a facilita urcarea turiştilor, doar una dintre ele, şi cea mai lungă înălţându-se în poziţie verticală printre pereţii abrupţi. Şapte rupturi de pante, şapte cascade şi, bineînţeles, şapte scări propriu-zise sunt cele care dau numele acestor chei. Având o lungime de 160 de metri şi o diferenţă de nivel de 58 de metri, canionul impresionează prin peisajele spectacuoase şi reprezintă o adevărată provocare pentru iubitorii senzaţiilor tari. Prima scară a cascadei are 8 trepte, reprezentând parcă o uşoară pregătire pentru ceea ce urmează. Până sus, pe de o parte şi de alta a traseului, se înalţă pereţii impunători ai munţilor, brăzdaţi de frumoasele cascade ce amplifică starea de bine a oricărui turist. Emoţia culminează cu ultima scară aflată în poziţie verticală ce numără 35 de trepte.

Dacă sunteţi iubitori de munte, şi implicit, de ceea ce reprezintă adevărata frumuseţe a lumii, aş putea să vă garantez că odată ajunşi aici, veţi uita de tot, toţi şi toate, iar cea mai mare dorinţă pe care o veţi avea va fi ca timpul să se oprească în loc încă pentru câteva momente ca să puteţi poposi cât mai mult în împărăţia acestor munţi.