Castelul Bran

Adăugat de irimesandreea
678 vizualizări
0
Nota:
Votează:
Trebuie să fii logat pentru a vota

Legenda Contelui Dracula este cercetată an de an atât nu numai de către turiştii români, ci şi de turişti veniţi din întreaga lume, la unul dintre cele mai importante monumente istorice din România: Castelul Bran. Construit pe stâncă, la 30 de kilometri de oraşul Braşov, monumentala clădire găzduieşte un fascinant muzeu cu patru etaje în care istoria, mitul şi arhitectura te transpun cu totul în lumea vitejilor strămoşi.
Impunătorul vestigiu a fost construit iniţial ca o cetate de apărare, acesta devenind castel în timpul domniei reginei Maria. De-a lungul timpului, din 1377 (de când există prima atestare documentară) castelul a suferit o multitudine de schimbări şi restaurări, dăinuind până astăzi în inima Carpaţilor, sfidând parcă trecerea ireversibilă a timpului.
Cel mai important motiv pentru care turiştii străini aleg să viziteze impozantul castel rămâne, în mod evident, legenda Contelui Dracula. Mitul are la bază ficţiunea romanului ,,Dracula” al scriitorului irlandez Bram Stoker, care îl asociază pe domnitorul Țării Româneşti, Vlad Țepeş, cu Dracula. Cu toate că datele istorice nu confirmă prezenţa îndelungată a domnitorului român la Castelul Bran, muzeul conţine imaginile unui vampir care se hrănea cu sângele duşmanilor.
Mit, istorie, arhitectura, artă, sau celebritate sunt doar câteva din cuvintele care caracterizează acest castel, ce ne invită pe toţi să-i cercetăm tainele până în adâncurile istoriei!

0 comentarii
Trebuie să fii logat ca să poţi comenta.

Albume recomandate
Manastirea Cr...
Imagini: 5
Poze Cabrio A...
Imagini: 5
Hotel Majesti...
Imagini: 5
Staţiunea Lac...
Imagini: 4