Vulcanii noroioşi de la Berca

Adăugat de kanga
5209 vizualizări
5 (3 voturi)
Nota:
Votează:
Trebuie să fii logat pentru a vota

Vulcanii noroioşi de la Berca, locul unde pământul respiră

Vulcanii noroioşi nu-i văzusem incă, deşi era planificat încă din facultate.
Fascinaţia faţă de vulcani m-a cuprins încă de mic copil. Am ajuns cu mari aşteptări la rezervaţia de la Scorţoasa. Ce să zic: „ Romania Simply Surprizing”.

Cum ajungi? Traseul porneşte de la ieşirea spre Braşov din municipiul Buzău, pe DN10.
După aproximativ 20 de kilometri, pe raza localităţii Sătuc, găsiţi un marcaj unde o luaţi la stânga. Mai sunt aproximativ 18 kilometri până la rezervaţia Pâclele Mici.

Merită tot efortul să ajungi până aici, este unul din cele mai frumoase locuri din România. Este unic în lume. Nicăieri nu există atâţia vulcani noroioşi activi în lume.

1 comentariu
Trebuie să fii logat ca să poţi comenta.
cili 01.12.2011 23:39
Daca i-am vizitat ? Fac parte din copilaria mea ,din viata mea .In zilele fierbinti de vara faceam derdelus din noroiul rece si atit ne jucam ca ajungeam la casa bunicilor pline de mil din cap pina in picioare .Ma fascinau .Bunicul care era sondor ne explica marea taina a formarii acestor minuni iar cind vacanta se termina le povesteam copiilor la scoala cum gazele naturale din adincul pamintului pornesc spre suprafata si trec prin straturi de sare , apa si pamint .Acestia sint VULCANII NOROIOSI : cratere mici din noroi foarte rece si sarat .O minune a naturii pe care daca aveti ocazia sa o vedeti v-as ruga sa nu o ratati . Si daca tot o sa fiti in comuna Scortoasa , treceti si prin Beciu ,un satuc uitat de lume si de timp dar care pentru mine dupa ce am calatorit prin multe tari , ramine RAIUL PE PAMINT . O buzoianca de la mii de km departare ,cu nostalgia acelor locuri in suflet .


Albume recomandate
Sulina
Imagini: 10
Continental O...
Imagini: 15
suior
Imagini: 1
Poze Babele, ...
Imagini: 22