Rai in Punta Cana

Adăugat de madalina1973
14298 vizualizări
4.78 (37 voturi)
Nota:
Votează:
Trebuie să fii logat pentru a vota

2007, decembrie, iarna in Romania, frig in Bucuresti....
Decidem sa plecam la caldura si luam avionul spre Republica Dominicana, tara insula in Atlantic, si cu apa calda, cea mai calda din lume, Marea Caraibelor, mare incarcata de istorie, de povesti cu pirati si comori. Oameni calzi, latini, vorbitori de spaniola, ne intampina cu temperaturi de 30-32 de grade, cu veselie si muzica ritmata, visul oricarui roman bucurestean stresat la maxim un an intreg. Am hotarat sa stam 2 saptamani pe un velier, mai exact sa invatam sa navigam, asa ca ne-am ales un capitan beton, un lup de mare spaniol, un ghid perfect pentru a face un tur al tarii pe apa. Am pornit din Santo Domingo, capitala, metropola, oras vechi, colonial, cu cladiri cu arhitectura veche, catedrale, vile in stil colonial, cu strazi inguste, magazine doldora de suveniruri, vechile fabrici de tigarete, fabricanti de tigari de foi, toate te intampina cu un aer de aventura. Atmosfera calma, incarcata de mistic si nou, cu gust de america centrala. Deplasarea cu velierul ne-a dus in locuri pe care nu le viziteaza orice turist, pe plaje pustii, pe insule nelocuite, in delte ale raurilor, pe coasta oceanului...
Nisipul, apa, valurile iti dau senzatia de rai, te relaxezi instantaneu, iti vine sa tipi de placere dar fara sa faci zgomot, iti umpli sufletul de stare de bine....si uiti de aglomeratie, de stres, de nervi, de trafic, de stare de nestare, de rau de Bucuresti, de prostie, de saracie, de mitocanism, de manele, de tiganie, de tot ce-i mai nasol si constant pe la noi prin capitala. Si te gandesti ca in tara asta in care traiesc oameni simpli e raiul, si ca parca lor Dumnezeu le-a dat tot ce e mai frumos si mai natural pe lume....Si uite asa ne-am incarcat de tot ce-i mai bun, am uitat de noi, de voi cei de acasa, ne-am relaxat atat de tare incat ne-am uitat si numele si am petrecut un sfarsit de an in liniste, pe o plaja de poveste, in Punta Cana, unde intradevar exista RAI!

1 comentariu
Trebuie să fii logat ca să poţi comenta.
_MARIA 13.11.2008 19:12
E atat de ...exact! Caraibe e deosebit si cred ca Punta Cana e una din zonele cele mai frumoase. Am clienti la agentia de voiaj care insa spun ca prefera Riviera Maya. Eu raman cu Punta Cana insa!


Albume recomandate
Caraibe, Punt...
Imagini: 13
o luna de mie...
Imagini: 5