3 ore la Varsovia

Adăugat de Livex
1689 vizualizări
0
Nota:
Votează:
Trebuie să fii logat pentru a vota

In iunie am participat la o conferinta organizata la Varsovia. Desi am fost de mai multe ori la Varsovia, n-am reusit sa vad nici odata centrul, fiind intotdeauna doar in trecere. De data aceasta am avut cateva ore libere inainte de plecare si am facut o plimbare prin centru.

Varsovia mi s-a parut un oras in plina dezvoltare. Aeroport complet nou, imens, supradimensionat pentru afluxul actual de calatori. Nu mi s-a mai intamplat sa fiu singurul pasager intr-o intreaga aripa a unui terminal :). Taxiurile de la aeroport mai vechi, majoritatea Mercedes, la second sau third hand, importate probabil din Germania. In orice caz in stare mai buna si mai comode decat furgonetele de la Otopeni. Taximetristul nu vorbea nici o limba straina, a inteles insa numele hotelui unde trebuia sa ajung. In ciuda emotiilor mele, taxarea a fost foarte corecta, n-am avut nici o discutie legat de pornirea aparatului si am primit si chitanta fara sa fiu nevoit sa insist eu.

Ce mi-a placut in centru? Felul in care se amesteca diferitele siluri reflectand istoria si dezvoltarea Poloniei in secolul trecut. Am pornit de la Hotel Intecontinental Warszawa unde am fost cazati, situat intr-o zona de “zgarie nori” din sticla, rezultatul dezvoltarii foarte rapide pe care a cunoscut-o Polonia in anii 90. Mi-am continuat drumul prin parcul Ogród Saski, destul de mare, trecand pe langa monumentele architecturii comuniste. O cladire numita “cadoul lui Stalin”, foarte asemanatoare cu Casa Scanteii, al carui original se afla la Moscova, mai bine zis originale, pentru ca la Moscova exista 7 astfel de cladiri identice. Destinatia finala a fost orasul vechi (Stare Miasto). “Piata veche” este complet renovata, plina de flori si terase. Foarte frumos. Pozele vorbesc de la sine.

Din pacate nu am avut mai mult timp la dispozitie, fiind nevoit sa plec spre aeroport. A fost o plimbare foarte scurta, dar interesanta. De revenit.

0 comentarii
Trebuie să fii logat ca să poţi comenta.

Albume recomandate
Hotel Europa,...
Imagini: 8
Swietoszek Re...
Imagini: 6
Express Krakó...
Imagini: 10
Cracovia 2011
Imagini: 2