Primul contact

Adăugat de airamerica
694 vizualizări
5 (2 voturi)
Nota:
Votează:
Trebuie să fii logat pentru a vota

Primul contact cu Africa l-am avut, la fel ca multi altii inaintea noastra, la Tanger. Oras vechi Nord African, orasul lui Batutta, oras cosmopolit si dinamic in anii '50-'60.

Noi am ajuns cu ultimul ferry, din Spania, si odata debarcati de pe nava a inceput haosul: portul, nu prea mare, s-a umplut de masini, de camioane si autocare, te turisti. Vama si politia de frontiera marocane au fost coplesite, nu mai stiau unde sa puna stampila, de la cine sa ia spaga, in ce registru sa te scrie... balamuc mare! Am pierdut aproape 2 ore acolo, pana s-au deschis portile si am intrat in oras, am intrat in Africa.

Stiam unde vroiam sa ajung: cum iesi din port se facea o strada la dreapta si dupa cativa kilometri ieseai din oras si dadeai de un camping, pe malul oceanului. Asta era planul de acasa, acolo, pe teren, fix in capul strazii cu pricina era un semn cu accesul interzis, mare, cat o roata de camion.. asa ca, cu GPS-ul in functiune am plecat sa gasim o ruta ocolitoare.

Am intrat in centru, ne-am invartit de catvea ori in acelasi giratoriu, spre disperarea taximetristilor marocani si, cand am crezu noi ca am gasit drumul, am vazut un alt indicator: Casablanca...nu stiu cati km! Am renuntat sa mai mergem la campingul unde aveam rezervare si am luato pe coasta in jos, spre sud, unde stiam ca erau o gramada de statiuni si locuri de cazare.

Prima noapte africana am petrecuta in Larache, un vechi oras de pirati pe Coasta Atlanticului, dar asta o sa fie o alta poveste!

0 comentarii
Trebuie să fii logat ca să poţi comenta.
Albume recomandate
Tanger
Imagini: 8
Marrakech - P...
Imagini: 55