O saptamana in Malta

Adăugat de apexro
1807 vizualizări
5 (2 voturi)
Nota:
Votează:
Trebuie să fii logat pentru a vota

Malta... ori nu-ti place de loc... ori iti place din prima clipa...
Un amestec deosebit de interesant de crestinism si civilizatie araba, cladirile construite din acel material care dau numele Maltei de "insula mierii", o limba ciudata cu rezonante exotice, dar nu va faceti griji, toti vorbesc engleza iar unii dintre ei stiu si italiana si/sau franceza.
Se circula pe dreapta, ca in Anglia, iar masinile inchiriate au numere speciale, pentru a atrage atentia soferilor localnici.
Desi la o prima impresie sunt la fel de prietenosi si deschisi ca si grecii, iti dai seama ca, de fapt, parca ar fi doua lumi paralele traind in acelasi locuri: o lume a turistilor si o lume a localnicilor in care nu prea ai acces.
Poti sa te inscrii la excursiile organizate sau poti strabate insula pe cont propriu, distantele fiind foarte mici si existand mijloace de transport potrivite.
Desigur cand spui Malta de gandesti la cavaleri, iar spiritul lor este prezent si in ziua de azi.
Locul care pe mine m-a impresionat cel mai mult a fost Mdina (Rabat), fosta capitala a insulei pana la venirea cavalerilor, numit si "orasul tacerii". Este un labirint de strazi inguste printre biserici si palate unde rareori vezi cate un localnic, parca nici nu ar exista si unde pana si turistii parca vorbesc in soapta.
Merita sa vizitati si insula Gozo, locul in care Calypso l-a tinut prizonier sapte ani pe Ulyse, locul in care poti sa vezi "fereastra albastra", dar si capitala Victoria.
Bineinteles ca trebuie sa mergeti si in La Valetta, capitala Maltei, in care veti gasi numeroase palate, catedrale si biserici si unde nu trebuie sa ratati Palatul Marilor Maestri.

0 comentarii
Trebuie să fii logat ca să poţi comenta.
Albume recomandate
Malta
Imagini: 17
o insola mera...
Imagini: 6
Mare tourqois...
Imagini: 5