Veneţia

Despre Veneţia
Veneţia (Venezia) – unicitate, farmec şi romantism

Încântătoarea Veneţie se întinde pe mai mult de 100 de insuliţe, fiind declarată încă din anul 1979 patrimoniu al umanităţii de către UNESCO. Din cele 177 de canale care străbat oraşul, cele mai importante sunt Canal Grande şi Canale della Giudecca.
Veneţia este un oraş magic care atrage îndrăgostiţii şi artiştii datorită combinaţiei dintre artă, arhitectură şi romantism. Plimbările cu gondola, porumbeii din Piaţa San Marco sau produsele de sticlă de pe insula Murano fac deliciul turiştilor veniţi aici din toate colţurile lumii. Pe lângă atmosfera romantică pe care o oferă, oraşul are o mulţime de obiective turistice de o frumuseţe ieşită din comun: Basilica San Marco, Piaţa San Marco, Canal Grande, Basilica Santa Maria Gloriosa dei Frari, Palatul Dogilor, Ca’ d’Oro, San Giorgio Maggiore, Podul Rialto, Basilica Santa Maria della Salute, Muyeul de Istorie Navală, Palatul Grassi, Cartierul Burano sau Parcul Aqualandia.
Veneţia se numără printre acele oraşe pe care, odată vizitate, îţi doreşti cu siguranţă să le revezi! Panorame de vis, clădiri construite în stil gotic, bizantin sau baroc, cu cele mai bizare forme, plimbări romantice cu gondola la apus de soare cu cântece de gondolier sau plimbări pedestre pe străzile misterioase care se pierd prin oraş, labirinturi fără sfârşit....toate acestea transformă Veneţia într-un oraş unic şi special, devenind astfel singurul oraş de acest fel din lume!