Museo del Bargello - Muzeul Bargello din Florenţa

Pentru toţi aceia care îndrăgesc operele lui Michelangelo şi care doresc să vadă o sală întreagă dedicată artistului, locaţia perfectă este măreţul Museo del Bargello din Florenţa, la parterul căruia se află sala numită Sala di Michelangelo. La doar 21 de ani, Michelangelo a fost plătit de către un mare cardinal pentru a-l reprezenta prin pictură pe Bachus, iar lucrarea sa se află astăzi expusă în cadrul acestui muzeu, fiind recuperată, în urma vânzării sale către un bancher. În cadrul aceleiaşi săli se află multe alte busturi şi sculpturi realizate de către Michelangelo, printre care putem aminti bustul de marmură al lui Brutus, realizat de artist între anii 1539-1540, sculptura David/Apolo din anii 1530-1532, precum şi măreaţa operă care o întruchipează pe Fecioara Maria cu pruncul, rămasă neterminată. La etajele superioare veţi putea admira, de asemenea Sala di Donatello, în cadrul căreia se găsesc o selecţie de lucrări aparţinând lui Donatello şi altor sculptori din secolul al 15-lea, precum şi Cappella del Podestà, sala în care deţinuţii îşi petreceau ultimele ore înainte de execuţie. La etajul al doilea veţi putea descoperi o colecţie nemaipomenită de piese din teracotă care aparţineau familiei della Robbia şi care vă vor ajuta să vă familiarizaţi cu secolul al 16-lea, prin intermediul lucrărilor frumos colorate.


Program:
Zilnic între 8:15 – 17:00, cu mici modificări pe parcursul anului, după cum urmează:
Muzeul este închis în a doua şi a patra duminică a fiecărei luni şi este deschis în prima, a treia şi a cincea. De asemenea este închis în prima, a treia şi a cincea zi de luni a fiecărei luni şi este deschis în a doua şi a patra zi de luni a fiecărei luni din an.

Tarife:
Bilet întreg: 4 euro.
Bilet redus: 2 euro.

Mai multe despre Museo del Bargello - Muzeul Bargello din Florenţa
Adresa: Via del Proconsolo 4, 50122 Firenze
Web: https://www.polomuseale.firenze.it/en/musei/?m=bargello
Cum ajungi acolo: Puteţi ajunge direct cu avionul în aeroportul Amerigo Vespucci, apoi cu taxi sau autobus până în gara Santa Maria Novella, de unde mai aveţi de parcurs aproximativ 10 minute pe jos. Puteţi, de asemenea să luaţi trenul şi după ce aţi ajuns în gară să parcu