Galleria Uffizi - Galeria Uffizi din Florenţa

Galeria Uffizi este faimosul muzeu din Florenţa, Italia care s-a remarcat ca fiind unul dintre cele mai cunoscute muzee din lume, cu precădere datorită abundenţei de opere de artă unice, precum şi a capodoperelor păstrate în cele 49 de încăperi care o alcătuiesc. Majoritatea acestora datează din perioada Renaşterii şi aparţin unor autori celebri precum, Michelangelo, Leonardo da Vinci, Raffaelo, Botticelli, Giotto şi Cimabue. O mare parte din lucrările care se regăsesc în colecţiile galeriei aparţin perioadei cuprinse între secolele 12 şi 17. Pentru orice vizitator al Florenţei şi al fascinantei regiuni a Toscanei, această locaţie se impune ca o locaţie care merită, cu precădere, vizitată, drept pentru care, atrage mai mult de un milion de vizitatori anual. Alături de această galerie, absolut fascinantă pentru privirile curioase ale vizitatorilor străini, Muzeele Vaticanului, aflate la Roma reprezintă o altă destinaţie care atrage vizitatori din întreaga lume. Aceste două locaţii sunt cele mai vizitate din Italia, fiind cunoscute atât pentru capodoperele pe care le găzduiesc cât şi pentru cozile imense care se formează la intrarea lor.

Program: Marţi – Duminică 8:15 – 18:30.

Tarife:
Sunt trei tipuri de tarife: Tariful întreg (pentru toţi cetăţenii ai UE cu vârste peste 25 ani, sau cetăţenii non-UE cu vârste de peste 18 ani) este de 8 euro, tariful redus (pentru cetăţenii UE cu vârste cuprinse între 18 – 25 ani care posedă un act de identitate, precum şi profesorii care predau în instituţii de stat şi au un act de identificare în acest sens) este de 4 euro, iar intrarea gratuită este pentru toţi cetăţenii cu vârste sub 18 ani, precum şi cetăţenii UE care au un handicap şi sunt însoţiţi de un membru de familie, pentru membrii Consiliului Internaţional al Muzeelor şi pentru jurnaliştii care au un act care le atestă statutul.

Mai multe despre Galleria Uffizi - Galeria Uffizi din Florenţa
Adresa: :  Piazzale degli Uffizi 6
Web: http://www.uffizi.org/
Cum ajungi acolo: Puteţi ajunge direct cu avionul în aeroportul Amerigo Vespucci, apoi cu taxi sau autobus până în gara Santa Maria Novella, de unde mai aveţi de parcurs aproximativ 10 minute pe jos, trecând prin Via Cerretani pentru a ajunge la Piazza del Duomo, apoi merg