Duomo - Domul din Florenţa

Experienţa descoperii centrului vechi al unui oraş de poveste, cum este Florenţa, poate părea o călătorie în timp. Este, cu siguranţă, o experienţă inedită pentru turiştii care ies din ritmul lor alert de viaţă să se aventureze pe străzile sale întortocheate şi să descopere măreţia vremurilor de altădată. Mărturie pentru acele vremuri de mult timp apuse stă şi magnifica clădire a Domului, din Florenţa, care ne găzduieşte pentru a ne familiariza şi noi cu imensitatea şi măreţia epocii luminate a Florenţei, din timpul Renaşterii. În mijlocul oraşului care devine tot mai pestriţ, pe măsură ce vechile patiserii tradiţionale se amestecă cu magazine de lux, iar pe străduţele întortocheate întâlnim tot mai mulţi artişti care oferă spectacole stradale, descoperim o altă lume. Dincolo de faţada impunătoare, cu inserţiile sale de marmură roz, verde şi albă, sub cupola Domului, ne putem imagina ca făcând parte din mulţimea aceea încântătoare a oraşului de altădată prin care treceau trăsurile trase de cai şi doamnele înveşmântate în rochii de epocă. Acesta este un loc în care veţi descoperi minunate aspecte arhitecturale şi fapte istorice care stau în spatele acestei grandioase clădiri, ai cărei construcţii a durat mai mult de 150 de ani.

Program:
Marţi: 10:00 – 16:00 sau 17:00 (în funcţie de sezon).
Sâmbătă: 10:00 – 16:45.
Duminică şi în zilele de sărbătoare: 13:30 – 16:45.

Tarife:
Acces gratuit. Există costuri pentru ghidul audio şi pentru vizitarea anumitor expoziţii sau pentru a avea acces la anumite părţi.

Mai multe despre Duomo - Domul din Florenţa
Adresa: Piazza del Duomo
Web: http://operaduomo.firenze.it/en http://www.duomofirenze.it/index-eng.htm
Cum ajungi acolo: Cel mai recomandat mijloc de transport este cel cu atobusul (transportul în comun), deoarece zona centrală este închisă pentru maşinile mici. Către centrul vechi puteţi lua Linea A.