O zi la Lacul Como

Adăugat de Cornelia
24426 vizualizări
5 (7 voturi)
Nota:
Votează:
Trebuie să fii logat pentru a vota

Am petrecut cateva zile la Milano in octombrie 2009 si am hotarat ca intr-una din zile sa facem o excursie si la Lacul Como. Am luat trenul din Milano de la statia Cardorna pana la Como (pretul unui bilet dus-intors este de 14 euro de persoana). Calatoria a durat aprox. 1 ora.

Ajunsi la Como am vizitat putin orasul, cu Domul, a carui constructie a inceput in anul 1936, piata Domului cu nenumaratele cafenele si apoi am luat vaporasul catre Bellagio. Doresc sa mentionez ca exista 2 tipuri de curse: una rapida, unde calatoria pana la Bellagio dureaza 50-60 minute, pentru ca nu opreste in toate statiunile si cealalta cursa, care opreste peste tot si dureaza aprox. 2 ore. Noi am ales varianta rapida, deoarece nu aveam foarte mult timp la dispozitie. Pretul unui bilet dus-intors a costat 26 euro de persoana.

Am avut noroc de o zi insorita si astfel am putut admira cateva din statiunile aflate pe malul lacului Como: Argegno, Lezzeno, Lenno, Tremezzo, iar in departare, piscurile muntilor acoperite de zapada.

La Bellagio ne-am plimbat pe stradutele inguste, cu multe magazine, am vizitat biserica San Giacomo , care dateaza din sec. XII, am admirat Villa Serbelloni, cu o vedere splendida asupra lacului, transformata in hotel in anul 1870, printre oaspetii de seama numarandu-se si Winston Churchill si JF Kennedy si am servit o cafea la una din terasele de pe malul lacului, adminirand privelistea minunata.
In jurul orei 16.00 am luat vaporasul retur, dupa ce am petrecut o zi de vis la Lacul Como.

0 comentarii
Trebuie să fii logat ca să poţi comenta.

Albume recomandate
Casele Trulli
Imagini: 6
Nettuno Hotel
Imagini: 13
Venetia
Imagini: 41
Vatican Roma
Imagini: 20