O călătorie în evul mediu, Regensburg

Adăugat de Travelmate
13299 vizualizări
5 (4 voturi)
Nota:
Votează:
Trebuie să fii logat pentru a vota

Se spune despre Regensburg că este cel mai bine conservat oraş medieval din Bavaria, Germania.
Făcând o plimbare pe străzile oraşului vechi am ajuns la concluzia că Regensburg este chiar un oraş greu de istorie.
Mi-a părut f rău că am venit complet nepregătit, nu m-am documentat deloc venind la o întâlnire de afaceri, am avut timp doar pentru lucrurile esenţiale: avion (zbor Lufthansa Bucureşti - München, aprox. 305 dus întors la economy), rent a car (din München până la Regensburg, am optat pentru Europcar, cam o oră cu maşina München Regensburg, aprox 50 Euro/zi, e preferabil să iei o maşină cu gps), hotel (Hotel Kaiser-Hof situat chiar în centrul istoric al oraşului, aprox. 69 Euro/noapte mic dejun inclus, am beneficiat de un tarif special ), asigurare de sănătate (Allianz, 19 RON pt. 3 zile)

Având doar o după amiază timp liber m-am repezit să descopăr cât mai multe.
Ce să zic, minunat oraş!!! Este un oraş care îşi respectă tradiţia şi istoria. Există încă ruine romane care aparţin zidurilor vechi ale oraşului.
Centrul medieval nu a fost grav afectat de al Doilea Război Mondial, a fost declarat monument UNESCO. Sunt peste 1000 de clădiri istorice în centrul oraşului. Zidurile de pe timpul Imperiului Roman, bisericile, clădirile străvechi creează o atmosferă aparte.

Am rămas profund impresionat de St. Peter Dom. Turnurile imense sunt vizibile din orice parte al oraşului. Este situat pe Domplatz. Am avut norocul să am cazarea chiar vizavi de Dom. A fost construit în anii 1300, şi este un adevărat simbol al Bavariei.

Un alt simbol al oraşului este die Steinere Brücke. Este primul pod de piatră construit vreodată pe Dunăre. A fost construit în 1135. Este unul dintre principalele obiective turistice ale Regensburgului.
Chiar lângă pod este o terasă unde poţi să guşti faimoşii cârnaţi bavarezi. Se spune că iniţial a pornit ca o cantină pt. muncitorii care lucrau la pod.
Dacă te plictiseşti de plimbarea pe malul Dunării, poţi să faci o croazieră cu vaporaşele care pornesc de le Steinere Brücke (din păcate nu am avut timp).

Dacă eşti amator de bere nu rata o escală până în piaţa Arnulfsplatz la Brauerei Kneitinger. Produc bere încă din anul 1530. Berea Kneitinger are un gust aparte, puţin spre dulce.

Cam asta am reuşit să descopăr într-o după-amiază. Seara m-am uitat la nişte broşuri din hotel, sunt multe ce nu am văzut în Regensburg, este o destinaţie unde merită să stai câteva zile. Printre altele nu am văzut Muzeul Thurn und Taxis, Palatul St. Emmeram…

0 comentarii
Trebuie să fii logat ca să poţi comenta.

Albume recomandate
Magazine luxo...
Imagini: 7
In vizita la ...
Imagini: 5
Gara din Leip...
Imagini: 1
Savoy Hotel F...
Imagini: 7