Cairo, oraşul de la umbra piramidelor

Adăugat de silvia
2270 vizualizări
5 (1 vot)
Nota:
Votează:
Trebuie să fii logat pentru a vota

Am plănuit o excursie în Egipt de mai mulţi ani şi de-abia vara aceasta am reuşit să ne vedem visul împlinit. Destinaţia noastră a fost Cairo şi platoul Giseh, am vrut să vedem singura minune a lumii antice care se mai păstreză din cele şapte, Piramida lui Keops.
Ne-a uimit metropola Cairo prin amestecul de vechi şi modern. Am văzut egipteni în costume tradiţionale dar şi egipteni îmbrăcaţi la patru ace, oameni de afaceri. Este un mare contrast între sărăcie şi bogăţie, între mizerie şi lux. Trebuie să spun însă cu uimire că e multă murdărie în acest oraş, gunoaiele sunt la rang mare.
Bazarul este unic, n-am mai văzut aşa ceva. Trebuie să te tocmeşti la sânge dacă vrei să cumperi ceva. Mi-am cumpărat o brăţară de argint lucrată manual.
Pentru a vizita platoul de la Giseh trebuie să plăteşti bilet de intrare, am plătit în lire egiptene, iar pentru a intra în piramide se plăteşte în plus. Piramida Mare din Giseh a fost construită în 20 de ani de peste o sută de mii de oameni şi vreme de 43 de secole a fost cea mai înaltă construcţie din lume, ne-a spus ghidul nostru.
A fost frumos în Egipt, este un loc unde trebuie să revenim.

1 comentariu
Trebuie să fii logat ca să poţi comenta.
carmen76 31.10.2009 15:28
Pentru Cairo există un singur cuvânt: haos. Sărăcie şi mizerie de nedescris...pe de altă parte o cultură care te copleşeşte: piramide, Muzeul Egiptean în piaţa Tahrir, Sfinxul.


Albume recomandate
Plaja de la h...
Imagini: 5
Hilton Hurgha...
Imagini: 41
Piramidele di...
Imagini: 23
O zi la bedui...
Imagini: 27