O scurta vizita la Sofia

Adăugat de tsuru
1233 vizualizări
0
Nota:
Votează:
Trebuie să fii logat pentru a vota

Dupa o pauza de vreo 10 ani am ajuns din nou la Sofia. Cu toate ca vizita a fost foarte scurta, am ramas impresionat de unele realizari ale vecinilor nostri de la sud de Dunare. Trebuie sa recunosc ca am plecat cu niste prejudecati din Bucuresti, influentat poate si de polemica de pe vremea cursei aderarii la UE.

Dupa un zbor interesant cu un avion cu elice nu tocmai nou al companiei aeriene bulgare, la aterizare in Sofia am avut parte de prima surpriza de proportii. Aeroportul este nou nout, imens, curat si foarte bine organizat. Standarde occidentale. Nici o diferenta fata de terminalele noi din Berlin / Tegel, Budapesta, Varsovia, Praga sau Viena. Fara sa vreau m-am gandit la ultima plecare si sosire la Baneasa…Se pare ca se poate si altfel. Urmatoarea surpriza la iesirea din aeroport - n-am fost asaltat cu oferte de servicii de taximetrie, n-a tras nimeni de mine, nu m-a urmarit nimeni pana la masina. Oare cum au rezolvat vecinii nostri aceasta problema?

Pe parcursul zilei surprizele au continuat. Cel mai mult m-a impresionat calitatea serviciilor din gastronomie si din hotelul in care am stat. Am fost la trei restaurante in ziua respectiva. In toate trei mancarea a fost exceptionala si servirea impecabila. Iar preturile poate la jumatatea celor praticate in Bucuresti. Intr-un singur local am intampinat mici dificultati la obtinerea unei facturi pentru consumatie :)

Hotelul de asemenea nou, foarte modern amenajat, un semi-pachet wellness inclus in pret, pur si simplu nimic de reprosat. Personalul de la recepite foarte amabil si calificat. Poate cea mai buna engleza pe care am auzit-o intr-un hotel. Remarcabil. Repet, se pare ca se poate si altfel…

Dupa aceasta experienta ma gandesc serios sa incerc mult mediatizatul litoral bulgaresc.

0 comentarii
Trebuie să fii logat ca să poţi comenta.

Albume recomandate
Hotel Bellevi...
Imagini: 6
Lighthouse Go...
Imagini: 19
Hotel Pelican...
Imagini: 17
Hotel View (G...
Imagini: 6