Muzeul National

Muzeul Naţional al Thailandei este cel mai mare muzeu din întreaga Asie de Sud-Est şi acoperă o varietate foarte mare de subiecte, de la tratate de istorie şi până la expoziţii de sculptură religioasă. Clădirile constituente ale acestui muzeu au fost construite în 1782 pentru a servi pe post de palat al primului vicerege al regelui Rama, prinţul Wang Na. Regele Rama al V-lea l-a transformat în muzeu în anul 1884.
În partea muzeului unde sunt exponatele artelor decorative există colecţii de instrumente muzicale tradiţionale din Thailanda, Laos, Cambodgia şi Indonesia, precum şi obiecte din ceramică, îmbrăcăminte şi textile, sculpturi în lemn, artă chinezească şi arme. Aripa muzeului care conţine obiecte legate din domeniul arheologiei şi al istoriei cuprinde exponate care acoperă ca şi perioadă şi suprafaţă de manifestare toate perioadele de definire a stilului artistic din Sud-Estul Asiei, de la Dvarati şi până la Ratanakosin. Colecţia este cu adevărat impresionantă!
În cadrul proprietăţii pe care este construit muzeul veţi mai putea vedea Capela restaurată numită Phra Thi Nang Phutthsisawan. În interiorul capelei (construită în 1795) există câteva picturi de perete originale foarte bine păstrate şi una dintre cele mai apreciate picturi care îl înfăţişează pe Buddha, Phra Phuttha Sithing.

Mai multe despre Muzeul National
Adresa: Strada Na Phra That, nr 4
Web: http://www.nationalmuseums.finearts.go.th/thaimuseum_eng/bangkok/main.htm
Cum ajungi acolo: feribotul Tha Chang